Блог 5 тайни за по-приятно шофиране

5 тайни за по-приятно шофиране

Съвети
5 тайни за по-приятно шофиране

За някои шофирането е професия, за други е необходимост. А за вас може да е изкуство и удоволствие! Представяме ви нашите 5 малки автомобилни тайни, с които да „хакнете“ ежедневието зад волана. Важно е да отбележим ,че НЕ е нужно да сте автомобилен експерт за да се възползвате от тези съвети. Те са за всеки запален шофьор!

1. „ОСВЕЖЕТЕ“ ЧИСТАЧКИТЕ СЪС СПИРТ

Чисти чистачки! Не е глезотия, това е от изключителна важност – иначе… сещате се за онези ивици и драскотини от прах по стъклото, нали?! Почистването на чистачките с малко етилов спирт върху микрофибърна кърпа е евтин, но ефективен начин да ги поддържате в отлична форма.

2. АРОМАТИЗАТОР ЗА КОЛА

Всички искаме  колата ни да мирише приятно. За съжаление, действието на масовите авто ароматизатори е кратко и нетрайно. Направете свой собствен освежител за въздух, който да е по-дълготраен, като поставите няколко ароматизирани кубчета восък в малък буркан с отвори на капака. Практично, свежо и ефектно!

3. НАУЧЕТЕ СЕ КАК ДА СМЕНЯТЕ ФИЛТЪР

Друг важен съвет, който всеки собственик на автомобил трябва да знае, е не само къде се намира вашият филтър, но и как точно трябва да го смените. Тази информация ще варира леко в зависимост от това каква кола шофирате. Но знанието как да смените филтъра си е чудесен начин да подобрите общата горивна ефективност на колата.

4. BLUETOOTH УСТРОЙСТВО

Превърнете всяко пътуване с кола в музикално пътешествие с Bluetooth устройство . Дори и автомобилът ви да е по-стар модел и да не разполага с нищо освен радио, вече имате опция за музика от телефона. Безжичното устройство ще ви е незаменим помощник и в случаите, когато се налага да говорите по телефона, защото ръцете ви ще са свободни!

5. РАЗМРАЗЕТЕ КЛЮЧАЛКИТЕ С ДЕЗИНФЕКТАНТ

Ако някога ви се е случвало ключалката на колата ви да замръзне знаете колко трудно може да бъде да я размразите. Дезинфектантът за ръце е вашият помощник в такива ситуации! Спиртът в разтвора ще разтопи леда, което ще ви помогне да завъртите ключалката.

Надяваме се да сме били полезни! Екипът на Amigo Leasing пожелава приятно и безаварийно пътуване!

 

Сходни публикации
Как да паркираш като професионалист
Съвети
Как да паркираш като професионалист
Паркирането е основно умение, което всеки шофьор трябва да овладее. Било то паралелно паркиране на тясна улица или избиране на подходящо място в претъпкан паркинг, правилното паркиране може да ти спести време, нерви и да предпази твоята кола от потенциални щети. В тази статия ще разгледаме някои от най-ефективните техники и съвети, които ще ти помогнат да паркираш като истински професионалист. Основни техники на паркиране: - Паркиране назад (успоредно паркиране): Този тип паркиране често се възприема като един от най-сложните за изпълнение. Ето как може да го усвоиш в няколко лесни стъпки:
Как да спестиш пари за нова кола?
Съвети
Как да спестиш пари за нова кола?
Вълнението от притежанието на нова кола може да бъде огромно, но често се сблъскваме с реалността, че трябва да натрупаме достатъчно средства, за да си позволим тази покупка. Пътят към спестяване на пари за нов автомобил не трябва да бъде труден, ако следваш няколко ключови стъпки, които ще ти помогнат да превърнеш мечтата си в реалност. Определи реалистична сума Първата стъпка е да определиш колко точно може да струва автомобилът, който желаеш. Бъди реалист относно сумата, като съобразиш с твоите финансови възможности и нужди. Разгледай различни модели и марки, за да намериш най-добрата цен
По-лесна ли ще е покупката на автомобил през 2024 г.?
Съвети
По-лесна ли ще е покупката на автомобил през 2024 г.?
През последните години наблюдаваме значително увеличение на цените на употребяваните автомобили, което променя динамиката на пазара. За да се адаптираш спрямо пазара, трябва да си направил обстойна проверка и да знаеш с какви възможности разполагаш. В тази статия ще разгледаме как можеш да се адаптираш към нарастващите цени и какви са най-добрите практики при избора на употребяван автомобил в текущата икономическа среда. Πpoблeмът c внoca нa yпoтpeбявaни aвтoмoбили oт Зaпaднa Eвpoпa щe пpoдължи дa ce зaдълбoчaвa, според търговците. Една от основните пpичини зa тoвa ca пoлитиĸитe зa oпaзвaнe н
Amigo logo
При покупка на регистриран автомобил в размер на 20 000 лв., при самоучастие на лизингополучателя - 4000 лв., лизингодателят ще участва в сделката с 16 000 лв. При финансиране за срок от 36 месеца, фиксираният лихвен процент е 41,16 %, годишният процент на разходите/ГПР/ е 49,89%, месечната вноска възлиза на 780,63лева. Общата сума, която ще заплати е 28 102,68 лв. включваща лизинговите вноски. Лизингополучателят дължи данък ПС, застраховка „Гражданска отговорност”, нотариална такса и местен данък както и такси описани в Тарифата за таксите и комисионните на „Амиго финанс” ЕООД.
GO
AMIGO LEASING all rights reserved.