Блог 5 тайни за по-приятно шофиране

5 тайни за по-приятно шофиране

Съвети
5 тайни за по-приятно шофиране

За някои шофирането е професия, за други е необходимост. А за вас може да е изкуство и удоволствие! Представяме ви нашите 5 малки автомобилни тайни, с които да „хакнете“ ежедневието зад волана. Важно е да отбележим ,че НЕ е нужно да сте автомобилен експерт за да се възползвате от тези съвети. Те са за всеки запален шофьор!

1. „ОСВЕЖЕТЕ“ ЧИСТАЧКИТЕ СЪС СПИРТ

Чисти чистачки! Не е глезотия, това е от изключителна важност – иначе… сещате се за онези ивици и драскотини от прах по стъклото, нали?! Почистването на чистачките с малко етилов спирт върху микрофибърна кърпа е евтин, но ефективен начин да ги поддържате в отлична форма.

2. АРОМАТИЗАТОР ЗА КОЛА

Всички искаме  колата ни да мирише приятно. За съжаление, действието на масовите авто ароматизатори е кратко и нетрайно. Направете свой собствен освежител за въздух, който да е по-дълготраен, като поставите няколко ароматизирани кубчета восък в малък буркан с отвори на капака. Практично, свежо и ефектно!

3. НАУЧЕТЕ СЕ КАК ДА СМЕНЯТЕ ФИЛТЪР

Друг важен съвет, който всеки собственик на автомобил трябва да знае, е не само къде се намира вашият филтър, но и как точно трябва да го смените. Тази информация ще варира леко в зависимост от това каква кола шофирате. Но знанието как да смените филтъра си е чудесен начин да подобрите общата горивна ефективност на колата.

4. BLUETOOTH УСТРОЙСТВО

Превърнете всяко пътуване с кола в музикално пътешествие с Bluetooth устройство . Дори и автомобилът ви да е по-стар модел и да не разполага с нищо освен радио, вече имате опция за музика от телефона. Безжичното устройство ще ви е незаменим помощник и в случаите, когато се налага да говорите по телефона, защото ръцете ви ще са свободни!

5. РАЗМРАЗЕТЕ КЛЮЧАЛКИТЕ С ДЕЗИНФЕКТАНТ

Ако някога ви се е случвало ключалката на колата ви да замръзне знаете колко трудно може да бъде да я размразите. Дезинфектантът за ръце е вашият помощник в такива ситуации! Спиртът в разтвора ще разтопи леда, което ще ви помогне да завъртите ключалката.

Надяваме се да сме били полезни! Екипът на Amigo Leasing пожелава приятно и безаварийно пътуване!

 

Сходни публикации
Застраховка към лизинга всичко, което трябва да знаеш
Съвети
Застраховка към лизинга всичко, което трябва да знаеш
Предстои ти да вземеш кола на лизинг? За първи път ти е? Ще имаш ли застраховка? Каква ще бъде тя? Ако си задаваш всички тези въпроси, ние ще ти отговорим на тях, за да си възможно най-добре запознат със застарховката, когато взимаш кола на лизинг. Застраховката "Гражданска отговорност" е важен компонент, който може да помогне за защитата както на твоят автомобил, така и на теб. Тя покрива всички щети или наранявания, които можеш да причиниш на друго лице или на неговото имущество, докато управляваш автомобила си. Със застраховката можеш да си сигурен, че ако бъдеш признат за виновен за прои
Какво е ЦКР? Трябва ли ти когато кандидатстваш за лизинг?
Съвети
Какво е ЦКР? Трябва ли ти когато кандидатстваш за лизинг?
В света на личните финанси, Централният кредитен регистър (ЦКР) играе ключова роля при вземането на решения за отпускане на кредити и лизинги. Ако някога си се интересувал как банките и финансовите институции оценяват твоята кредитоспособност, тогава ЦКР е един от основните инструменти, които използват. В тази статия ще разгледаме какво точно представлява ЦКР, как влияе на твоята кредитна история и защо е важен при кандидатстването за лизинг. Какво е ЦКР? Централният кредитен регистър (ЦКР) е система, която събира, съхранява и предоставя информация за кредитната активност на физическите и юр
Как да паркираш като професионалист
Съвети
Как да паркираш като професионалист
Паркирането е основно умение, което всеки шофьор трябва да овладее. Било то паралелно паркиране на тясна улица или избиране на подходящо място в претъпкан паркинг, правилното паркиране може да ти спести време, нерви и да предпази твоята кола от потенциални щети. В тази статия ще разгледаме някои от най-ефективните техники и съвети, които ще ти помогнат да паркираш като истински професионалист. Основни техники на паркиране: - Паркиране назад (успоредно паркиране): Този тип паркиране често се възприема като един от най-сложните за изпълнение. Ето как може да го усвоиш в няколко лесни стъпки:
Amigo logo
При покупка на регистриран автомобил в размер на 20 000 лв., при самоучастие на лизингополучателя - 4000 лв., лизингодателят ще участва в сделката с 16 000 лв. При финансиране за срок от 36 месеца, фиксираният лихвен процент е 41,16 %, годишният процент на разходите/ГПР/ е 49,89%, месечната вноска възлиза на 780,63лева. Общата сума, която ще заплати е 28 102,68 лв. включваща лизинговите вноски. Лизингополучателят дължи данък ПС, застраховка „Гражданска отговорност”, нотариална такса и местен данък както и такси описани в Тарифата за таксите и комисионните на „Амиго финанс” ЕООД.
GO
AMIGO LEASING all rights reserved.