Блог Бързи трикове за увереност при покупка на употребявана кола!

Бързи трикове за увереност при покупка на употребявана кола!

Съвети
Бързи трикове за увереност при покупка на употребявана кола!

Искаш да смениш колата! Започваш да търсиш сред стотиците обяви. Откриваш подходяща, добре изглеждаща. С добри характеристики, пробег и общо състояние. Като нова! Отивайки на място, много често някои неща не ти вдъхват доверие и ставаш съмнителен. 
AMIGO ти предлага няколко бързи трикове, с които да провериш автомобила. И да добиеш увереност!

1. Изберете автомобил
Избери подходящия автомобил, който отговаря на твоите изисквания, характеристики и ценови диапазон. Поискай от продавача идентификационния номер на превозното средство (VIN), комбинация, която съдържа най-важната информация за колата. С номера може да разбереш историята на автомобила, кога е бил регистриран за първи път, попадал ли е катастрофи и др. Ако откажат да ти го дадат, вероятно има информация, която не искат да разкрият. Затова остави този автомобил и продължи да търсиш. 

2. Опознай автомобила
Направи оглед на автомобила неочаквано. Защо? Защото на студен двигател, проблемите ще излязат наяве. При предварително загряла кола е възможно да не се появят никакви усложнения. 
Когато опознаваш автомобила, опитай да провериш всичко, което колата има като опции, екстри и възможности. Ако купуваш от частно лице, със сигурност би било добре колата да ти бъде показана и предоставена от човек, който действително я е карал. За да ти даде най-пълна и точна информация. 

3. Имай човек за преглед
Независимо в какво те убеждават продавачите, автомобилът трябва да бъде прегледан от специалисти. За да получиш яснота за техническото му състояние и заслужава ли си инвестицията. Това, което продавачът твърди, че е „нормално“, може да се окаже сериозен ремонт, който ще натовари допълнително бюджета ти. 

4. Провери километража и направи тест драйв
Задължително провери дали не е превъртян километражът. Това се прави с помощта на VIN номера. Превъртането може да ти бръкне сериозно в джоба, ако след като купиш автомобила, той започне да те изненадва с ремонти, траещи до безкрай. 
Задължително направете тестово шофиране и слушайте внимателно колата. Вижте как се представя на пътя. Това че давате сума за употребяван автомобил, не значи че трябва да правите компромис в качеството. 

Надяваме се да сме ти били полезни. Следи блога ни за още практични съвети и новости!

Сходни публикации
5 тайни за по-приятно шофиране
Съвети
5 тайни за по-приятно шофиране
За някои шофирането е професия, за други е необходимост. А за вас може да е изкуство и удоволствие! Представяме ви нашите 5 малки автомобилни тайни, с които да „хакнете“ ежедневието зад волана. Важно е да отбележим ,че НЕ е нужно да сте автомобилен експерт за да се възползвате от тези съвети. Те са за всеки запален шофьор! 1. „ОСВЕЖЕТЕ“ ЧИСТАЧКИТЕ СЪС СПИРТ Чисти чистачки! Не е глезотия, това е от изключителна важност – иначе… сещате се за онези ивици и драскотини от прах по стъклото, нали?! Почистването на чистачките с малко етилов спирт върху микрофибърна кърпа е евтин, но ефективен начин
Как да спестиш пари за нова кола?
Съвети
Как да спестиш пари за нова кола?
Вълнението от притежанието на нова кола може да бъде огромно, но често се сблъскваме с реалността, че трябва да натрупаме достатъчно средства, за да си позволим тази покупка. Пътят към спестяване на пари за нов автомобил не трябва да бъде труден, ако следваш няколко ключови стъпки, които ще ти помогнат да превърнеш мечтата си в реалност. Определи реалистична сума Първата стъпка е да определиш колко точно може да струва автомобилът, който желаеш. Бъди реалист относно сумата, като съобразиш с твоите финансови възможности и нужди. Разгледай различни модели и марки, за да намериш най-добрата цен
По-лесна ли ще е покупката на автомобил през 2024 г.?
Съвети
По-лесна ли ще е покупката на автомобил през 2024 г.?
През последните години наблюдаваме значително увеличение на цените на употребяваните автомобили, което променя динамиката на пазара. За да се адаптираш спрямо пазара, трябва да си направил обстойна проверка и да знаеш с какви възможности разполагаш. В тази статия ще разгледаме как можеш да се адаптираш към нарастващите цени и какви са най-добрите практики при избора на употребяван автомобил в текущата икономическа среда. Πpoблeмът c внoca нa yпoтpeбявaни aвтoмoбили oт Зaпaднa Eвpoпa щe пpoдължи дa ce зaдълбoчaвa, според търговците. Една от основните пpичини зa тoвa ca пoлитиĸитe зa oпaзвaнe н
Amigo logo
При покупка на регистриран автомобил в размер на 20 000 лв., при самоучастие на лизингополучателя - 4000 лв., лизингодателят ще участва в сделката с 16 000 лв. При финансиране за срок от 36 месеца, фиксираният лихвен процент е 41,16 %, годишният процент на разходите/ГПР/ е 49,89%, месечната вноска възлиза на 780,63лева. Общата сума, която ще заплати е 28 102,68 лв. включваща лизинговите вноски. Лизингополучателят дължи данък ПС, застраховка „Гражданска отговорност”, нотариална такса и местен данък както и такси описани в Тарифата за таксите и комисионните на „Амиго финанс” ЕООД.
GO
AMIGO LEASING all rights reserved.