Блог Бързи трикове за увереност при покупка на употребявана кола!

Бързи трикове за увереност при покупка на употребявана кола!

Съвети
Бързи трикове за увереност при покупка на употребявана кола!

Искаш да смениш колата! Започваш да търсиш сред стотиците обяви. Откриваш подходяща, добре изглеждаща. С добри характеристики, пробег и общо състояние. Като нова! Отивайки на място, много често някои неща не ти вдъхват доверие и ставаш съмнителен. 
AMIGO ти предлага няколко бързи трикове, с които да провериш автомобила. И да добиеш увереност!

1. Изберете автомобил
Избери подходящия автомобил, който отговаря на твоите изисквания, характеристики и ценови диапазон. Поискай от продавача идентификационния номер на превозното средство (VIN), комбинация, която съдържа най-важната информация за колата. С номера може да разбереш историята на автомобила, кога е бил регистриран за първи път, попадал ли е катастрофи и др. Ако откажат да ти го дадат, вероятно има информация, която не искат да разкрият. Затова остави този автомобил и продължи да търсиш. 

2. Опознай автомобила
Направи оглед на автомобила неочаквано. Защо? Защото на студен двигател, проблемите ще излязат наяве. При предварително загряла кола е възможно да не се появят никакви усложнения. 
Когато опознаваш автомобила, опитай да провериш всичко, което колата има като опции, екстри и възможности. Ако купуваш от частно лице, със сигурност би било добре колата да ти бъде показана и предоставена от човек, който действително я е карал. За да ти даде най-пълна и точна информация. 

3. Имай човек за преглед
Независимо в какво те убеждават продавачите, автомобилът трябва да бъде прегледан от специалисти. За да получиш яснота за техническото му състояние и заслужава ли си инвестицията. Това, което продавачът твърди, че е „нормално“, може да се окаже сериозен ремонт, който ще натовари допълнително бюджета ти. 

4. Провери километража и направи тест драйв
Задължително провери дали не е превъртян километражът. Това се прави с помощта на VIN номера. Превъртането може да ти бръкне сериозно в джоба, ако след като купиш автомобила, той започне да те изненадва с ремонти, траещи до безкрай. 
Задължително направете тестово шофиране и слушайте внимателно колата. Вижте как се представя на пътя. Това че давате сума за употребяван автомобил, не значи че трябва да правите компромис в качеството. 

Надяваме се да сме ти били полезни. Следи блога ни за още практични съвети и новости!

Сходни публикации
Как колата ни да харчи по-икономично?
Съвети
Как колата ни да харчи по-икономично?
Дълголетието на един автомобил се крие в малките детайли и редовната грижа за него. Но в днешните времена, един от важните въпроси, които си задаваме е как да спестим гориво и да караме по-икономично. Ще те изненадаме и ще ти споделим, че не е нужно много. Напротив. С малки действия, ще спестиш разход на гориво и в същото време ще удължиш живота на автомобила си. Ето кои са те:  Плавно ускорениеНачина на потегляне и включване в движението е много важно. Рязкото натискане на газта подава също толкова рязко и много гориво. Затова, когато обстановката го позволява, потегляй плавно. Ще забележиш,
Как да подготвим автомобила за есента?
Съвети
Как да подготвим автомобила за есента?
Есента разстла мъгливата си пелена над нас, а с промяната на сезона идват и допълнителните грижи и подготовка на автомобила за сезона. За нас, като шофьори, следват месеци на още по-висока наблюдателност и внимание заради големия трафик, студеното и мрачно време. Разпитахме нашите специалисти и опитни шофьори за това как да се справим с промяната в условията навън и как да подготвим автомобила. Ето и какво ни казаха те:  Провери маркучи и ремъциПровери за течове и износване всички маркучи и ремъци на автомобила. Важно е маркучите около двигателя да нямат никакви пукнатини, защото при по-ниски
Ето как да предпазиш колата си през лятото!
Съвети
Ето как да предпазиш колата си през лятото!
Лятото е изключително екстремен сезон за автомобилите. Сезон, който може да влоши работата му и да го увреди. Затова ти даваме няколко лесни препоръки, които може да вкараш в употреба, за да предпазиш колата си през летните месеци. Почисти под капакаПод капака може да е пълно с листа пух, мръсотия и какво ли още не. Изсъхвайки тези боклуци лесно могат да се запалят. Както и да влязат в радиатора или вентилатора, като по този начин ще влошат работата им.  Затова поне веднъж седмично отваряйте капака и почиствайте под него Провери гумитеСлънцето и каучукът в гумите не си взаимодействат добре
Amigo logo
При покупка на регистриран автомобил в размер на 20 000 лв., при самоучастие на лизингополучателя - 4000 лв., лизингодателят ще участва в сделката с 16 000 лв. При финансиране за срок от 36 месеца, фиксираният лихвен процент е 41,16 %, годишният процент на разходите/ГПР/ е 49,89%, месечната вноска възлиза на 780,63лева. Общата сума, която ще заплати е 28 102,68 лв. включваща лизинговите вноски. Лизингополучателят дължи данък ПС, застраховка „Гражданска отговорност”, нотариална такса и местен данък както и такси описани в Тарифата за таксите и комисионните на „Амиго финанс” ЕООД.
GO
AMIGO LEASING all rights reserved.