Блог Бързи трикове за увереност при покупка на употребявана кола!

Бързи трикове за увереност при покупка на употребявана кола!

Съвети
Бързи трикове за увереност при покупка на употребявана кола!

Искаш да смениш колата! Започваш да търсиш сред стотиците обяви. Откриваш подходяща, добре изглеждаща. С добри характеристики, пробег и общо състояние. Като нова! Отивайки на място, много често някои неща не ти вдъхват доверие и ставаш съмнителен. 
AMIGO ти предлага няколко бързи трикове, с които да провериш автомобила. И да добиеш увереност!

1. Изберете автомобил
Избери подходящия автомобил, който отговаря на твоите изисквания, характеристики и ценови диапазон. Поискай от продавача идентификационния номер на превозното средство (VIN), комбинация, която съдържа най-важната информация за колата. С номера може да разбереш историята на автомобила, кога е бил регистриран за първи път, попадал ли е катастрофи и др. Ако откажат да ти го дадат, вероятно има информация, която не искат да разкрият. Затова остави този автомобил и продължи да търсиш. 

2. Опознай автомобила
Направи оглед на автомобила неочаквано. Защо? Защото на студен двигател, проблемите ще излязат наяве. При предварително загряла кола е възможно да не се появят никакви усложнения. 
Когато опознаваш автомобила, опитай да провериш всичко, което колата има като опции, екстри и възможности. Ако купуваш от частно лице, със сигурност би било добре колата да ти бъде показана и предоставена от човек, който действително я е карал. За да ти даде най-пълна и точна информация. 

3. Имай човек за преглед
Независимо в какво те убеждават продавачите, автомобилът трябва да бъде прегледан от специалисти. За да получиш яснота за техническото му състояние и заслужава ли си инвестицията. Това, което продавачът твърди, че е „нормално“, може да се окаже сериозен ремонт, който ще натовари допълнително бюджета ти. 

4. Провери километража и направи тест драйв
Задължително провери дали не е превъртян километражът. Това се прави с помощта на VIN номера. Превъртането може да ти бръкне сериозно в джоба, ако след като купиш автомобила, той започне да те изненадва с ремонти, траещи до безкрай. 
Задължително направете тестово шофиране и слушайте внимателно колата. Вижте как се представя на пътя. Това че давате сума за употребяван автомобил, не значи че трябва да правите компромис в качеството. 

Надяваме се да сме ти били полезни. Следи блога ни за още практични съвети и новости!

Сходни публикации
Най-икономичните автомобили през последната година
Съвети
Най-икономичните автомобили през последната година
2022 г. бе турбулентна година, която изправи автомобилния сектор пред много трудности и неизвестни, свързани с производствените процеси и доставките. Същевременно обаче успя да пробие път към още повече иновации и засилено налагане на изкуствения интелект в автомобилостроенето. Въпреки трусовете, автомобилната промишленост премина сериозна трансформация и успя да предложи автомобили от последно поколение, които освен това са и икономични. Благодарение на големите крачки към горивна ефективност. Ето кои са те:Mitsubishi MirageЕдин от най-достъпните автомобили е Mitsubishi Mirage. Както хечбекъ
Нов автомобил през 2023. Да, но кога?
Съвети
Нов автомобил през 2023. Да, но кога?
Ако си изчакал сътресенията на старата година да минат, за да помислиш за нов автомобил те поздравяваме за търпението. 2022 г. накара всички да чакаме автомобили. Буквално. За жалост чакането ще продължи и през тази, но може да се каже, че има лъч надежда за стабилизиране на сектора. Оглеждайки световния пазар за употребявани автомобили се открояват ясно две тенденции. 1. В Съединените щати започват бавно да се понижават цените на употребяваните автомобили. Въпреки това, крайните суми остават завишени. Хубавото на тази новина е, че щом в САЩ има раздвижване на пазара, това неминуемо ще се прен
5 перфектни коледни подаръци за автолюбителите
Съвети
5 перфектни коледни подаръци за автолюбителите
Пазаруването за празниците е в разгара си, затова ще ти предложим няколко перфектни идеи за коледни подаръци, с които да зарадваш любителите на автомобилите. Знаем, че почитателите на коли са претенциозни относно нещата, свързани с автомобилите им и тяхната полза. Накрая се оказва, че задачата за избор на подарък за тях е сложен. AMIGO идва на помощ с някои идеи, които са и бюджетни.  ВидеоиграДигиталната реалност е все по-предпочитана заради неограничените си възможности. А за стотици това е не просто хоби, а начин на живот. Ако имаш приятел фен на колите и на игрите, то видеоигра симулираща
Amigo logo
При покупка на регистриран автомобил в размер на 20 000 лв., при самоучастие на лизингополучателя - 4000 лв., лизингодателят ще участва в сделката с 16 000 лв. При финансиране за срок от 36 месеца, фиксираният лихвен процент е 41,16 %, годишният процент на разходите/ГПР/ е 49,89%, месечната вноска възлиза на 780,63лева. Общата сума, която ще заплати е 28 102,68 лв. включваща лизинговите вноски. Лизингополучателят дължи данък ПС, застраховка „Гражданска отговорност”, нотариална такса и местен данък както и такси описани в Тарифата за таксите и комисионните на „Амиго финанс” ЕООД.
GO
AMIGO LEASING all rights reserved.