Блог Ето как да предпазиш колата си през лятото!

Ето как да предпазиш колата си през лятото!

Съвети
Ето как да предпазиш колата си през лятото!

Лятото е изключително екстремен сезон за автомобилите. Сезон, който може да влоши работата му и да го увреди. Затова ти даваме няколко лесни препоръки, които може да вкараш в употреба, за да предпазиш колата си през летните месеци.

  • Почисти под капака
    Под капака може да е пълно с листа пух, мръсотия и какво ли още не. Изсъхвайки тези боклуци лесно могат да се запалят. Както и да влязат в радиатора или вентилатора, като по този начин ще влошат работата им.  Затова поне веднъж седмично отваряйте капака и почиствайте под него

  • Провери гумите
    Слънцето и каучукът в гумите не си взаимодействат добре. Високите температури могат да доведат до разслояване на гумите. Имат възможност и да повишат налягането си и да предизвикат пръсване на гумата в движение. 
    Съветваме ви да проверите налягането в гумите. Имайте предвид, че през лятото гумите се помпат с 0.2 атмосфери по-малко, отколкото през зимата.

  • Провери работните течности
    В горещо време и водата за чистачките и антифризът намаляват по-бързо. Наблюдавайте често и нивото на маслото. 

  • Не оставяй разтапящи се предмети
    Оставянето на живи същества, затворени в автомобил е изключително противопоказно и опасно. 
    Хранителни продукти също не бива да се оставят в автомобил на слънце за дълго време. Защото би довело до развалянето им до часове.
    Не оставяйте в колата също и запалки, флакони под налягане, електроники и др.
    Стъклените бутилки могат да гръмнат, пластмасовите отделят вредни химикали. 
    И двете могат да се превърнат в лупи и да предизвикат пожар. 

  • Използвай вакса
    Използвайте качествени и добри вакси поне два пъти годишно. Ваксата защитава боята от замърсявания и слънчеви лъчи. А боята се изхабява много по-бавно. 

  • Редовни автомивки
    Редовното миене на автомобила помага да се отстранят останки от насекоми, както и късчета битум, отделящ се от асфалта. Колкото и незначително да изглежда това, всъщност отделените минерали на битума вследствие на високите температури взаимодействат с боята на колата. Което води до неравномерни цветови промени.
    Насекомите при разлагането си също отделят киселини, които вредят на лаковото покритие.
    Съветваме ви да не миете твърде нагорещен автомобил със студена вода. Това може да доведе до увреждане на боята и до пукване на стъклата.

  • Почисти салона
    Прахът и мърсотията по таблото и други части от салона освен че докарват неприятни миризми, предизвикват и появата на неотстраними петна. За да се справите с проблема си купете препарати, предназначени за автомобили. Не използвайте домашни почистващи препарати, защото са твърде агресивни за автомобилното купе.

  • Използвай сенници и търси сянка
    Най-обикновените фолирани отразителни сенници, които се откриват по бензиностанциите вършат добра работа и понижават осезаемо температурата в автомобила. Можеш да ги сложиш и вътре (по-сигурно), и отвън. Но най-доброто решение е да откриеш сенчесто място, където да паркираш автомобила си. 
Сходни публикации
5 тайни за по-приятно шофиране
Съвети
5 тайни за по-приятно шофиране
За някои шофирането е професия, за други е необходимост. А за вас може да е изкуство и удоволствие! Представяме ви нашите 5 малки автомобилни тайни, с които да „хакнете“ ежедневието зад волана. Важно е да отбележим ,че НЕ е нужно да сте автомобилен експерт за да се възползвате от тези съвети. Те са за всеки запален шофьор! 1. „ОСВЕЖЕТЕ“ ЧИСТАЧКИТЕ СЪС СПИРТ Чисти чистачки! Не е глезотия, това е от изключителна важност – иначе… сещате се за онези ивици и драскотини от прах по стъклото, нали?! Почистването на чистачките с малко етилов спирт върху микрофибърна кърпа е евтин, но ефективен начин
Как да спестиш пари за нова кола?
Съвети
Как да спестиш пари за нова кола?
Вълнението от притежанието на нова кола може да бъде огромно, но често се сблъскваме с реалността, че трябва да натрупаме достатъчно средства, за да си позволим тази покупка. Пътят към спестяване на пари за нов автомобил не трябва да бъде труден, ако следваш няколко ключови стъпки, които ще ти помогнат да превърнеш мечтата си в реалност. Определи реалистична сума Първата стъпка е да определиш колко точно може да струва автомобилът, който желаеш. Бъди реалист относно сумата, като съобразиш с твоите финансови възможности и нужди. Разгледай различни модели и марки, за да намериш най-добрата цен
По-лесна ли ще е покупката на автомобил през 2024 г.?
Съвети
По-лесна ли ще е покупката на автомобил през 2024 г.?
През последните години наблюдаваме значително увеличение на цените на употребяваните автомобили, което променя динамиката на пазара. За да се адаптираш спрямо пазара, трябва да си направил обстойна проверка и да знаеш с какви възможности разполагаш. В тази статия ще разгледаме как можеш да се адаптираш към нарастващите цени и какви са най-добрите практики при избора на употребяван автомобил в текущата икономическа среда. Πpoблeмът c внoca нa yпoтpeбявaни aвтoмoбили oт Зaпaднa Eвpoпa щe пpoдължи дa ce зaдълбoчaвa, според търговците. Една от основните пpичини зa тoвa ca пoлитиĸитe зa oпaзвaнe н
Amigo logo
При покупка на регистриран автомобил в размер на 20 000 лв., при самоучастие на лизингополучателя - 4000 лв., лизингодателят ще участва в сделката с 16 000 лв. При финансиране за срок от 36 месеца, фиксираният лихвен процент е 41,16 %, годишният процент на разходите/ГПР/ е 49,89%, месечната вноска възлиза на 780,63лева. Общата сума, която ще заплати е 28 102,68 лв. включваща лизинговите вноски. Лизингополучателят дължи данък ПС, застраховка „Гражданска отговорност”, нотариална такса и местен данък както и такси описани в Тарифата за таксите и комисионните на „Амиго финанс” ЕООД.
GO
AMIGO LEASING all rights reserved.