Блог Ето как да предпазиш колата си през лятото!

Ето как да предпазиш колата си през лятото!

Съвети
Ето как да предпазиш колата си през лятото!

Лятото е изключително екстремен сезон за автомобилите. Сезон, който може да влоши работата му и да го увреди. Затова ти даваме няколко лесни препоръки, които може да вкараш в употреба, за да предпазиш колата си през летните месеци.

 • Почисти под капака
  Под капака може да е пълно с листа пух, мръсотия и какво ли още не. Изсъхвайки тези боклуци лесно могат да се запалят. Както и да влязат в радиатора или вентилатора, като по този начин ще влошат работата им.  Затова поне веднъж седмично отваряйте капака и почиствайте под него

 • Провери гумите
  Слънцето и каучукът в гумите не си взаимодействат добре. Високите температури могат да доведат до разслояване на гумите. Имат възможност и да повишат налягането си и да предизвикат пръсване на гумата в движение. 
  Съветваме ви да проверите налягането в гумите. Имайте предвид, че през лятото гумите се помпат с 0.2 атмосфери по-малко, отколкото през зимата.

 • Провери работните течности
  В горещо време и водата за чистачките и антифризът намаляват по-бързо. Наблюдавайте често и нивото на маслото. 

 • Не оставяй разтапящи се предмети
  Оставянето на живи същества, затворени в автомобил е изключително противопоказно и опасно. 
  Хранителни продукти също не бива да се оставят в автомобил на слънце за дълго време. Защото би довело до развалянето им до часове.
  Не оставяйте в колата също и запалки, флакони под налягане, електроники и др.
  Стъклените бутилки могат да гръмнат, пластмасовите отделят вредни химикали. 
  И двете могат да се превърнат в лупи и да предизвикат пожар. 

 • Използвай вакса
  Използвайте качествени и добри вакси поне два пъти годишно. Ваксата защитава боята от замърсявания и слънчеви лъчи. А боята се изхабява много по-бавно. 

 • Редовни автомивки
  Редовното миене на автомобила помага да се отстранят останки от насекоми, както и късчета битум, отделящ се от асфалта. Колкото и незначително да изглежда това, всъщност отделените минерали на битума вследствие на високите температури взаимодействат с боята на колата. Което води до неравномерни цветови промени.
  Насекомите при разлагането си също отделят киселини, които вредят на лаковото покритие.
  Съветваме ви да не миете твърде нагорещен автомобил със студена вода. Това може да доведе до увреждане на боята и до пукване на стъклата.

 • Почисти салона
  Прахът и мърсотията по таблото и други части от салона освен че докарват неприятни миризми, предизвикват и появата на неотстраними петна. За да се справите с проблема си купете препарати, предназначени за автомобили. Не използвайте домашни почистващи препарати, защото са твърде агресивни за автомобилното купе.

 • Използвай сенници и търси сянка
  Най-обикновените фолирани отразителни сенници, които се откриват по бензиностанциите вършат добра работа и понижават осезаемо температурата в автомобила. Можеш да ги сложиш и вътре (по-сигурно), и отвън. Но най-доброто решение е да откриеш сенчесто място, където да паркираш автомобила си. 
Сходни публикации
Как колата ни да харчи по-икономично?
Съвети
Как колата ни да харчи по-икономично?
Дълголетието на един автомобил се крие в малките детайли и редовната грижа за него. Но в днешните времена, един от важните въпроси, които си задаваме е как да спестим гориво и да караме по-икономично. Ще те изненадаме и ще ти споделим, че не е нужно много. Напротив. С малки действия, ще спестиш разход на гориво и в същото време ще удължиш живота на автомобила си. Ето кои са те:  Плавно ускорениеНачина на потегляне и включване в движението е много важно. Рязкото натискане на газта подава също толкова рязко и много гориво. Затова, когато обстановката го позволява, потегляй плавно. Ще забележиш,
Как да подготвим автомобила за есента?
Съвети
Как да подготвим автомобила за есента?
Есента разстла мъгливата си пелена над нас, а с промяната на сезона идват и допълнителните грижи и подготовка на автомобила за сезона. За нас, като шофьори, следват месеци на още по-висока наблюдателност и внимание заради големия трафик, студеното и мрачно време. Разпитахме нашите специалисти и опитни шофьори за това как да се справим с промяната в условията навън и как да подготвим автомобила. Ето и какво ни казаха те:  Провери маркучи и ремъциПровери за течове и износване всички маркучи и ремъци на автомобила. Важно е маркучите около двигателя да нямат никакви пукнатини, защото при по-ниски
Бързи трикове за увереност при покупка на употребявана кола!
Съвети
Бързи трикове за увереност при покупка на употребявана кола!
Искаш да смениш колата! Започваш да търсиш сред стотиците обяви. Откриваш подходяща, добре изглеждаща. С добри характеристики, пробег и общо състояние. Като нова! Отивайки на място, много често някои неща не ти вдъхват доверие и ставаш съмнителен. AMIGO ти предлага няколко бързи трикове, с които да провериш автомобила. И да добиеш увереност! 1. Изберете автомобилИзбери подходящия автомобил, който отговаря на твоите изисквания, характеристики и ценови диапазон. Поискай от продавача идентификационния номер на превозното средство (VIN), комбинация, която съдържа най-важната информация за колата.
Amigo logo
При покупка на регистриран автомобил в размер на 20 000 лв., при самоучастие на лизингополучателя - 4000 лв., лизингодателят ще участва в сделката с 16 000 лв. При финансиране за срок от 36 месеца, фиксираният лихвен процент е 41,16 %, годишният процент на разходите/ГПР/ е 49,89%, месечната вноска възлиза на 780,63лева. Общата сума, която ще заплати е 28 102,68 лв. включваща лизинговите вноски. Лизингополучателят дължи данък ПС, застраховка „Гражданска отговорност”, нотариална такса и местен данък както и такси описани в Тарифата за таксите и комисионните на „Амиго финанс” ЕООД.
GO
AMIGO LEASING all rights reserved.