Блог Ето как да предпазиш колата си през лятото!

Ето как да предпазиш колата си през лятото!

Съвети
Ето как да предпазиш колата си през лятото!

Лятото е изключително екстремен сезон за автомобилите. Сезон, който може да влоши работата му и да го увреди. Затова ти даваме няколко лесни препоръки, които може да вкараш в употреба, за да предпазиш колата си през летните месеци.

 • Почисти под капака
  Под капака може да е пълно с листа пух, мръсотия и какво ли още не. Изсъхвайки тези боклуци лесно могат да се запалят. Както и да влязат в радиатора или вентилатора, като по този начин ще влошат работата им.  Затова поне веднъж седмично отваряйте капака и почиствайте под него

 • Провери гумите
  Слънцето и каучукът в гумите не си взаимодействат добре. Високите температури могат да доведат до разслояване на гумите. Имат възможност и да повишат налягането си и да предизвикат пръсване на гумата в движение. 
  Съветваме ви да проверите налягането в гумите. Имайте предвид, че през лятото гумите се помпат с 0.2 атмосфери по-малко, отколкото през зимата.

 • Провери работните течности
  В горещо време и водата за чистачките и антифризът намаляват по-бързо. Наблюдавайте често и нивото на маслото. 

 • Не оставяй разтапящи се предмети
  Оставянето на живи същества, затворени в автомобил е изключително противопоказно и опасно. 
  Хранителни продукти също не бива да се оставят в автомобил на слънце за дълго време. Защото би довело до развалянето им до часове.
  Не оставяйте в колата също и запалки, флакони под налягане, електроники и др.
  Стъклените бутилки могат да гръмнат, пластмасовите отделят вредни химикали. 
  И двете могат да се превърнат в лупи и да предизвикат пожар. 

 • Използвай вакса
  Използвайте качествени и добри вакси поне два пъти годишно. Ваксата защитава боята от замърсявания и слънчеви лъчи. А боята се изхабява много по-бавно. 

 • Редовни автомивки
  Редовното миене на автомобила помага да се отстранят останки от насекоми, както и късчета битум, отделящ се от асфалта. Колкото и незначително да изглежда това, всъщност отделените минерали на битума вследствие на високите температури взаимодействат с боята на колата. Което води до неравномерни цветови промени.
  Насекомите при разлагането си също отделят киселини, които вредят на лаковото покритие.
  Съветваме ви да не миете твърде нагорещен автомобил със студена вода. Това може да доведе до увреждане на боята и до пукване на стъклата.

 • Почисти салона
  Прахът и мърсотията по таблото и други части от салона освен че докарват неприятни миризми, предизвикват и появата на неотстраними петна. За да се справите с проблема си купете препарати, предназначени за автомобили. Не използвайте домашни почистващи препарати, защото са твърде агресивни за автомобилното купе.

 • Използвай сенници и търси сянка
  Най-обикновените фолирани отразителни сенници, които се откриват по бензиностанциите вършат добра работа и понижават осезаемо температурата в автомобила. Можеш да ги сложиш и вътре (по-сигурно), и отвън. Но най-доброто решение е да откриеш сенчесто място, където да паркираш автомобила си. 
Сходни публикации
Най-икономичните автомобили през последната година
Съвети
Най-икономичните автомобили през последната година
2022 г. бе турбулентна година, която изправи автомобилния сектор пред много трудности и неизвестни, свързани с производствените процеси и доставките. Същевременно обаче успя да пробие път към още повече иновации и засилено налагане на изкуствения интелект в автомобилостроенето. Въпреки трусовете, автомобилната промишленост премина сериозна трансформация и успя да предложи автомобили от последно поколение, които освен това са и икономични. Благодарение на големите крачки към горивна ефективност. Ето кои са те:Mitsubishi MirageЕдин от най-достъпните автомобили е Mitsubishi Mirage. Както хечбекъ
Нов автомобил през 2023. Да, но кога?
Съвети
Нов автомобил през 2023. Да, но кога?
Ако си изчакал сътресенията на старата година да минат, за да помислиш за нов автомобил те поздравяваме за търпението. 2022 г. накара всички да чакаме автомобили. Буквално. За жалост чакането ще продължи и през тази, но може да се каже, че има лъч надежда за стабилизиране на сектора. Оглеждайки световния пазар за употребявани автомобили се открояват ясно две тенденции. 1. В Съединените щати започват бавно да се понижават цените на употребяваните автомобили. Въпреки това, крайните суми остават завишени. Хубавото на тази новина е, че щом в САЩ има раздвижване на пазара, това неминуемо ще се прен
5 перфектни коледни подаръци за автолюбителите
Съвети
5 перфектни коледни подаръци за автолюбителите
Пазаруването за празниците е в разгара си, затова ще ти предложим няколко перфектни идеи за коледни подаръци, с които да зарадваш любителите на автомобилите. Знаем, че почитателите на коли са претенциозни относно нещата, свързани с автомобилите им и тяхната полза. Накрая се оказва, че задачата за избор на подарък за тях е сложен. AMIGO идва на помощ с някои идеи, които са и бюджетни.  ВидеоиграДигиталната реалност е все по-предпочитана заради неограничените си възможности. А за стотици това е не просто хоби, а начин на живот. Ако имаш приятел фен на колите и на игрите, то видеоигра симулираща
Amigo logo
При покупка на регистриран автомобил в размер на 20 000 лв., при самоучастие на лизингополучателя - 4000 лв., лизингодателят ще участва в сделката с 16 000 лв. При финансиране за срок от 36 месеца, фиксираният лихвен процент е 41,16 %, годишният процент на разходите/ГПР/ е 49,89%, месечната вноска възлиза на 780,63лева. Общата сума, която ще заплати е 28 102,68 лв. включваща лизинговите вноски. Лизингополучателят дължи данък ПС, застраховка „Гражданска отговорност”, нотариална такса и местен данък както и такси описани в Тарифата за таксите и комисионните на „Амиго финанс” ЕООД.
GO
AMIGO LEASING all rights reserved.