Блог ФИНАНСОВ ЛИЗИНГ ИЛИ ПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТ? КАКВИ СА РАЗЛИКИТЕ?

ФИНАНСОВ ЛИЗИНГ ИЛИ ПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТ? КАКВИ СА РАЗЛИКИТЕ?

Съвети
ФИНАНСОВ ЛИЗИНГ ИЛИ ПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТ? КАКВИ СА РАЗЛИКИТЕ?

Време е да замениш стария автомобил с нов, или пък това ще бъде твоята първа кола след абитуриентския бал. Но как да си позволиш точно този автомобил, който така силно желаеш.
Коя е подходящата финансова услуга за теб? Потребителски кредит или финансов лизинг? Ето няколко разлики, които ще ти помогнат в избора.

Как да кандидатстваш и колко време трае одобрението?

Кандидатстването за финансов лизинг или потребителски кредит е сходно. Може да използвате следните начини:

• Онлайн заявка;
• В офис;
• По телефон.

Одобрението може да стане както за няколко часа, така и за няколко дни. Всичко зависи от условията на избраната компания.

Какви лихви и такси да очакваш?

Лихвеният процент при потребителски кредит може доста да варира. В зависимост от исканата сума, срока за връщане, индивидуалния клиентски профил. Често изискване е превод на работна заплата по сметка в банката.
Таксите също са различни. Потребителският кредит може да ти струва повече като към него се добавят елементи, различни от лихвата и таксите. Доста често кредитът идва като пакет на различни банкови продукти, които повишават неговата цена. Това може да са :

• Застраховка живот ( тя може да бъде добавена към сумата на кредита в самото начало или се изплаща ежемесечно като добавка към месечната вноска) ;
• Разплащателна сметка по кредита ( банката изисква откриването на сметка, част от пакетната услуга, към която има месечна такса за поддръжка) ;
• Платени смс известия;
• Кредитни карти;
• Други.

Финансовият лизинг на употребяван автомобил има фиксирана лихва, с ясни условия и такси. Дори можеш да намалиш своята вноска, ако сключиш застраховка за автомобила през лизинговата компания. Лесно може да сравниш вариантите чрез лизингов калкулатор.
Допълните услуги предлагани от лизинговата компания пестят от личното ти време като не се налага да посещаваш офиси на застрахователи, държавни институции и други. Те имат грижата да те уведомят за всяко задължение в срок, а ти заплащаш всичко към тях.

Какъв е максималният срок за изплащане?

Срокът за изплащане на потребителски кредит може да варира от 6 месеца до 10 години и повече. Да, може да получиш по-дълъг срок за издължаване, но това ще повиши цената на кредита и сумата, която ще върнеш в края на срока. Прецени своите възможности и сметни колко ще ти струва.
Финансовият лизинг в най-общия случай се сключва за срок до 5 години.

Какво предимство дава финансовият лизинг?

Една от основните разлики при тези две услуги е придобиването на собственост.
След като си получил одобрение за потребителски кредит, сам закупуваш избрания автомобил. Трябва обаче да предвидиш всички съпътстващи разходи по регистрация, прехвърляне на собственост, застраховки, данъци и други.

Лизинговата компания не просто ти отпуска пари за покупка на кола, тя финансира твоя избор и може да бъде приятелят до теб през целия период на договора. Ще получиш подробна информация за всички разходи и изисквания при покупката на нов автомобил. Така ще знаеш точно колко ще ти струва. Но за всичко ще се погрижи лизинговата компания. Не е нужно ти да обикаляш всички институции и да чакаш на досадни опашки.

В края на периода, може да придобиеш автомобила, но може и да го замениш с нов.
За да избереш подходящата финансова услуга за твоите нужди, потърси компании с опит и история. Не се страхувай да питаш. Коректните компании винаги ще те изслушат и ще отговорят на всичките ти въпроси без да оставят скрити условия.

Изчисли лесно своята оферта за лизинг тук: https://amigoleasing.bg/
Сходни публикации
Нов автомобил през 2023. Да, но кога?
Съвети
Нов автомобил през 2023. Да, но кога?
Ако си изчакал сътресенията на старата година да минат, за да помислиш за нов автомобил те поздравяваме за търпението. 2022 г. накара всички да чакаме автомобили. Буквално. За жалост чакането ще продължи и през тази, но може да се каже, че има лъч надежда за стабилизиране на сектора. Оглеждайки световния пазар за употребявани автомобили се открояват ясно две тенденции. 1. В Съединените щати започват бавно да се понижават цените на употребяваните автомобили. Въпреки това, крайните суми остават завишени. Хубавото на тази новина е, че щом в САЩ има раздвижване на пазара, това неминуемо ще се прен
5 перфектни коледни подаръци за автолюбителите
Съвети
5 перфектни коледни подаръци за автолюбителите
Пазаруването за празниците е в разгара си, затова ще ти предложим няколко перфектни идеи за коледни подаръци, с които да зарадваш любителите на автомобилите. Знаем, че почитателите на коли са претенциозни относно нещата, свързани с автомобилите им и тяхната полза. Накрая се оказва, че задачата за избор на подарък за тях е сложен. AMIGO идва на помощ с някои идеи, които са и бюджетни.  ВидеоиграДигиталната реалност е все по-предпочитана заради неограничените си възможности. А за стотици това е не просто хоби, а начин на живот. Ако имаш приятел фен на колите и на игрите, то видеоигра симулираща
Как колата ни да харчи по-икономично?
Съвети
Как колата ни да харчи по-икономично?
Дълголетието на един автомобил се крие в малките детайли и редовната грижа за него. Но в днешните времена, един от важните въпроси, които си задаваме е как да спестим гориво и да караме по-икономично. Ще те изненадаме и ще ти споделим, че не е нужно много. Напротив. С малки действия, ще спестиш разход на гориво и в същото време ще удължиш живота на автомобила си. Ето кои са те:  Плавно ускорениеНачина на потегляне и включване в движението е много важно. Рязкото натискане на газта подава също толкова рязко и много гориво. Затова, когато обстановката го позволява, потегляй плавно. Ще забележиш,
Amigo logo
При покупка на регистриран автомобил в размер на 20 000 лв., при самоучастие на лизингополучателя - 4000 лв., лизингодателят ще участва в сделката с 16 000 лв. При финансиране за срок от 36 месеца, фиксираният лихвен процент е 41,16 %, годишният процент на разходите/ГПР/ е 49,89%, месечната вноска възлиза на 780,63лева. Общата сума, която ще заплати е 28 102,68 лв. включваща лизинговите вноски. Лизингополучателят дължи данък ПС, застраховка „Гражданска отговорност”, нотариална такса и местен данък както и такси описани в Тарифата за таксите и комисионните на „Амиго финанс” ЕООД.
GO
AMIGO LEASING all rights reserved.