Блог Изисквания за пътуване до Република Турция

Изисквания за пътуване до Република Турция

Новини
Изисквания за пътуване до Република Турция

Във връзка с излязла новина от Министерството на външните работи, ви уведомяваме, че има промяна в изискванията за пътуване до Република Турция, а именно:

Българските граждани, посещаващи Република Турция, са длъжни да спазват следните изисквания:
- При влизане на турска територия с лек автомобил, превозното средство се регистрира на водача и единствено той има право да го управлява и изнесе от територията на Р. Турция. Не се разрешава преотстъпване или управление от друго лице, било то с пълномощно, дори регистрираният на влизане водач да се намира в същото МПС.
- При проверка от турските контролни органи и установяване на нарушение на горното изискване, автомобилът може да бъде задържан и след няколко дневна бюрократична процедура изпратен в офис на турските митници към съответното населено място, след което върнат на водача след заплащане на солидна глоба.
- Българските граждани, на чието име е регистриран автомобил при влизане на турска територия нямат право да напускат страната без да изнесат автомобила или е необходимо да представят официален документ с уважителни причини, налагащи това.

Информацията се отнася само за леки автомобили, както е написано в съобщението, но все пак фирми, чиято дейност е свързвана с превозване могат да се обърнат към съюза на международните превозвачи за повече подробности.

Сходни публикации
Нови правила за продажба на стари автомобили
Новини
Нови правила за продажба на стари автомобили
От 3-ти май влязоха в сила промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, които въвеждат нови правила за всеки, който иска да продаде автомобила си. Според измененията в член 264, вече е задължително да погасиш всички просрочени задължения към Националната агенция за приходите (НАП) преди да финализираш сделката. Какво означава това за теб? Ако планираш да продадеш колата си, е важно първо да провериш състоянието на твоите данъчни и осигурителни задължения. Това може да предотврати евентуални правни затруднения и да ускори процеса на продажба. Стъпки за проверка на задълженията: - Пос
Кои са най-популярните марки автомобили в България?
Новини
Кои са най-популярните марки автомобили в България?
В света на автомобилната индустрия има множество марки, които се използват от хората по целия свят. Всяка държава има своите предпочитания, когато става въпрос за избор на автомобил. България не е изключение от това правило. Нашата страна, със своята богата история и култура, има свои специфични предпочитания по отношение на автомобилите. Но кои са най-популярните марки автомобили в България? В тази статия ще разгледаме автомобилния пазар у нас и ще ви представим марките, които българите предпочитат най-много. Volkswagen: Несъмнено, Volkswagen е една от най-предпочитаните марки в България. Сп
Кога спират двигателите с вътрешно горене в Европейския съюз?
Новини
Кога спират двигателите с вътрешно горене в Европейския съюз?
Европейският съюз си постави амбициозни цели за намаляване на въглеродните емисии и борба с изменението на климата. Една от мерките, които се обмислят, е постепенното премахване на двигателите с вътрешно горене (ДВГ). Въпросът, който вълнува всички, е кога ще се случи това? От 2035г. новите коли, работещи с бензин или дизел, вече няма да могат да се продават в ЕС, реши окончателно Европейският парламент. Изключение се прави за колите, които ще използват синтетични или така наречените електронни е-горива. Този вид горива могат да бъдат произведени с помощта на възобновяема електроенергия от во
Amigo logo
При покупка на регистриран автомобил в размер на 20 000 лв., при самоучастие на лизингополучателя - 4000 лв., лизингодателят ще участва в сделката с 16 000 лв. При финансиране за срок от 36 месеца, фиксираният лихвен процент е 41,16 %, годишният процент на разходите/ГПР/ е 49,89%, месечната вноска възлиза на 780,63лева. Общата сума, която ще заплати е 28 102,68 лв. включваща лизинговите вноски. Лизингополучателят дължи данък ПС, застраховка „Гражданска отговорност”, нотариална такса и местен данък както и такси описани в Тарифата за таксите и комисионните на „Амиго финанс” ЕООД.
GO
AMIGO LEASING all rights reserved.