Блог Как да предпазим колата си в горещите дни?

Как да предпазим колата си в горещите дни?

Съвети
Как да предпазим колата си в горещите дни?

Достигането до рекордно високи температури това лято ни подтикна да напишем тази блог-статия, чиято цел е да предпази и теб, и твоя автомобил. Високите температури могат да причинят различни проблеми, включително прегряване на двигателя, износване на гумите и увреждане на интериора на автомобила.

Ще ти дадем няколко съвета, които биха ти помогнали да запазиш твоят автомобил за по-дълго време в големите жеги.

  1. Паркиране на сянка

Едно от най-важните неща, които можем да направим, е да паркираме колата си на сянка, а не на пряка слънчева светлина. Дълготрайното излагане на пряка слънчева светлина може да причини загряване на интериора до невъзможни степени. Ако нямаш възможност за сянка, опитай се да използваш слънцезащитни щори за предните прозорци или автономен вентилатор, за да намалиш температурата вътре.

  1. Редовна проверка на нивото на охладителната течност

В горещите летни месеци е от съществено значение да се уверим, че нивото на охладителната течност в радиатора е поддържано на оптималното ниво. Проверявай състоянието на течността и избягвай да откривап радиатора, докато е горещ.

  1. Правилна грижа за гумите

Високите температури могат да ускорят износването на гумите. Увери се, че гумите са надутите до препоръчителното ниво, указано от производителя. Редовната проверка на налягането и износването на гумите ще помогне за поддържане на тяхната безопасност и дълготрайност.

  1. Правилна поддръжка на батерията

В горещите летни месеци батерията на автомобила може да изпита повишено напрежение поради високите температури. Увери се, че батерията е в добро състояние и че терминалите са чисти и добре свързани. Ако батерията е по-стара или имаш съмнения, е добра идея да я проверяваш често или да я замениш с нова.

  1. Редовно миене и полиране на автомобила

Миенето и полирането на автомобила не само ще запазят неговия външен вид, но също така ще помогне да се предпази боята от увреждания поради високите температури и слънчевата светлина. Приложи UV защитно покритие, което ще помогне да се предотврати избледняването и увреждането на боята.

  1. Поддържане нa вентилацията

Увери се, че климатикът на автомобила работи правилно и е редовно поддържан. Проверявай куплунга и филтрите за въздух, за да гарантираш, че въздухът в колата е чист и прохладен.

  1. Предпазване от прегряване на двигателя

Ако забележиш, че автомобилът ти прегрява, спри на сигурно място и изключи двигателя. Позволи му да изстине преди да продължиш пътуването си. Редовната проверка на нивото на охладителната течност и състоянието на вентилатора на радиатора са ключови за предпазване от прегряване на двигателя.

  1. Внимание към маслото и течностите

Високите температури могат да ускорят изпарението на маслото и другите течности в автомобила. Редовно проверявай нивата на маслото в двигателя и останалите течности като трансмисионно масло, спирачна течност и течност за чистачки на стъклата. Увери  се, че всички течности са на необходимото ниво и чисти, за да осигуриш оптималното функциониране на автомобила във високите летни температури.

Грижата за автомобила в горещите летни дни не е просто козметично дело - тя може да удължи живота и да поддържа неговата работоспособност. Следването на тези съвети ще ти помогне да предпазиш колата си от вредните въздействия на летните температури и да се насладиш на безпроблемни пътувания през целия сезон.

Amigo Leasing ти пожелава лек и спокоен път! 😊

Сходни публикации
Финансов или обратен лизинг
Съвети
Финансов или обратен лизинг
В днешната блог статия ще разкажем повече за разликата между финансов и обратен лизинг, предимствата и недостатъците на тези услуги. Ще започнем първо с това каква е разликата между финансов и обратен лизинг. Финансовият лизинг е вид договор, при който лизингодателят (лицензирана финансова институция или лизингова компания) предоставя на лизингополучателя (клиент) правото да използва даден актив (например автомобил, машини, оборудване) срещу периодични лизингови вноски за определен срок от време. В края на този срок, обикновено лизингополучателят има опция да придобие собствеността върху акт
Застраховка към лизинга всичко, което трябва да знаеш
Съвети
Застраховка към лизинга всичко, което трябва да знаеш
Предстои ти да вземеш кола на лизинг? За първи път ти е? Ще имаш ли застраховка? Каква ще бъде тя? Ако си задаваш всички тези въпроси, ние ще ти отговорим на тях, за да си възможно най-добре запознат със застарховката, когато взимаш кола на лизинг. Застраховката "Гражданска отговорност" е важен компонент, който може да помогне за защитата както на твоят автомобил, така и на теб. Тя покрива всички щети или наранявания, които можеш да причиниш на друго лице или на неговото имущество, докато управляваш автомобила си. Със застраховката можеш да си сигурен, че ако бъдеш признат за виновен за прои
Какво е ЦКР? Трябва ли ти когато кандидатстваш за лизинг?
Съвети
Какво е ЦКР? Трябва ли ти когато кандидатстваш за лизинг?
В света на личните финанси, Централният кредитен регистър (ЦКР) играе ключова роля при вземането на решения за отпускане на кредити и лизинги. Ако някога си се интересувал как банките и финансовите институции оценяват твоята кредитоспособност, тогава ЦКР е един от основните инструменти, които използват. В тази статия ще разгледаме какво точно представлява ЦКР, как влияе на твоята кредитна история и защо е важен при кандидатстването за лизинг. Какво е ЦКР? Централният кредитен регистър (ЦКР) е система, която събира, съхранява и предоставя информация за кредитната активност на физическите и юр
Amigo logo
При покупка на регистриран автомобил в размер на 20 000 лв., при самоучастие на лизингополучателя - 4000 лв., лизингодателят ще участва в сделката с 16 000 лв. При финансиране за срок от 36 месеца, фиксираният лихвен процент е 41,16 %, годишният процент на разходите/ГПР/ е 49,89%, месечната вноска възлиза на 780,63лева. Общата сума, която ще заплати е 28 102,68 лв. включваща лизинговите вноски. Лизингополучателят дължи данък ПС, застраховка „Гражданска отговорност”, нотариална такса и местен данък както и такси описани в Тарифата за таксите и комисионните на „Амиго финанс” ЕООД.
GO
AMIGO LEASING all rights reserved.