Блог Най-икономичните автомобили през последната година

Най-икономичните автомобили през последната година

Съвети
Най-икономичните автомобили през последната година

2022 г. бе турбулентна година, която изправи автомобилния сектор пред много трудности и неизвестни, свързани с производствените процеси и доставките. Същевременно обаче успя да пробие път към още повече иновации и засилено налагане на изкуствения интелект в автомобилостроенето. 
Въпреки трусовете, автомобилната промишленост премина сериозна трансформация и успя да предложи автомобили от последно поколение, които освен това са и икономични. Благодарение на големите крачки към горивна ефективност.

Ето кои са те:

Mitsubishi Mirage

Един от най-достъпните автомобили е Mitsubishi Mirage. Както хечбекът Mirage, така и седанът Mirage G4 се задвижват от 1,2-литров трицилиндров двигател с мощност 78 конски сили. Петстепенната ръчна скоростна кутия е стандартна, а моделът има опция за безстепенната автоматична трансмисия.

Honda Civic
Honda Civic се предлага както в стил седан, така и в хечбек. Моделът от 2022 се предлага с два различни двигателя. Базовите версии LX и Sport идват с 2,0-литров 4-цилиндров двигател с мощност 158 к.с. Мощността се предава през предните колела, а трансмисиите се изпълняват от CVT автоматик за повечето версии. 
Хечбек моделът се предлага и със 6-степенна механична скоростна кутия. 

Toyota Corolla Hatchback
Toyota Corolla 2022 се предлага в три различни конфигурации с четири врати: бензинова, хибридна и хечбек. Оборудван с 1,8-литров 4-цилиндров двигател, който произвежда 139 к.с.
От друга страна, Corolla и Corolla Hatchback са от малкото останали автомобили, които все още предлагат 6-степенна ръчна трансмисия.
Хибридната версия предлага два електрически мотора, задвижени от 1,8-литровия 4-цилиндров двигател, който впечатлява с икономия на гориво. 

Toyota Prius
Toyota Prius 2022 се предлага със седем конфигурации на оборудване. Вариантите с предно задвижване се предлагат с 1,8-литров 4-цилиндров двигател, съчетан с един електромотор, произвеждащ комбинирана мощност от 121 к.с. Един от най-известните и предпочитани модели на марката, които преминават към електрифициране. 

Honda Insight
Honda Insight 2022 е изключително компактен хибриден лифтбек, който притежава всички качества на единадесетото поколение Honda Civic, като същевременно е впечатляващ по отношение на горивната ефективност. 
Окачването не се усеща тромаво, когато се преминава през неравности с по-висока скорост. Кормилното управление е леко, а ергономичният дизайн прави шофирането на този автомобил безпроблемно. Въпреки че екстериорът е пестеливо компактен, интериорът предлага обширни пространства, побиращи цели 5 човека.

Сред гореизброените автомобили в класацията се нареждат още Hyundai Ioniq, Kia Niro Plug in hybrid, Toyota RAV 4 Prime, Ford Escape Plug-in hybrid, Hyundai Elantra. 

Надяваме се тази статия да ти е била полезна! Ако търсиш още своя следващ автомобил, разгледай автомобилния ни портал ТУК

Сходни публикации
Нов автомобил през 2023. Да, но кога?
Съвети
Нов автомобил през 2023. Да, но кога?
Ако си изчакал сътресенията на старата година да минат, за да помислиш за нов автомобил те поздравяваме за търпението. 2022 г. накара всички да чакаме автомобили. Буквално. За жалост чакането ще продължи и през тази, но може да се каже, че има лъч надежда за стабилизиране на сектора. Оглеждайки световния пазар за употребявани автомобили се открояват ясно две тенденции. 1. В Съединените щати започват бавно да се понижават цените на употребяваните автомобили. Въпреки това, крайните суми остават завишени. Хубавото на тази новина е, че щом в САЩ има раздвижване на пазара, това неминуемо ще се прен
5 перфектни коледни подаръци за автолюбителите
Съвети
5 перфектни коледни подаръци за автолюбителите
Пазаруването за празниците е в разгара си, затова ще ти предложим няколко перфектни идеи за коледни подаръци, с които да зарадваш любителите на автомобилите. Знаем, че почитателите на коли са претенциозни относно нещата, свързани с автомобилите им и тяхната полза. Накрая се оказва, че задачата за избор на подарък за тях е сложен. AMIGO идва на помощ с някои идеи, които са и бюджетни.  ВидеоиграДигиталната реалност е все по-предпочитана заради неограничените си възможности. А за стотици това е не просто хоби, а начин на живот. Ако имаш приятел фен на колите и на игрите, то видеоигра симулираща
Как колата ни да харчи по-икономично?
Съвети
Как колата ни да харчи по-икономично?
Дълголетието на един автомобил се крие в малките детайли и редовната грижа за него. Но в днешните времена, един от важните въпроси, които си задаваме е как да спестим гориво и да караме по-икономично. Ще те изненадаме и ще ти споделим, че не е нужно много. Напротив. С малки действия, ще спестиш разход на гориво и в същото време ще удължиш живота на автомобила си. Ето кои са те:  Плавно ускорениеНачина на потегляне и включване в движението е много важно. Рязкото натискане на газта подава също толкова рязко и много гориво. Затова, когато обстановката го позволява, потегляй плавно. Ще забележиш,
Amigo logo
При покупка на регистриран автомобил в размер на 20 000 лв., при самоучастие на лизингополучателя - 4000 лв., лизингодателят ще участва в сделката с 16 000 лв. При финансиране за срок от 36 месеца, фиксираният лихвен процент е 41,16 %, годишният процент на разходите/ГПР/ е 49,89%, месечната вноска възлиза на 780,63лева. Общата сума, която ще заплати е 28 102,68 лв. включваща лизинговите вноски. Лизингополучателят дължи данък ПС, застраховка „Гражданска отговорност”, нотариална такса и местен данък както и такси описани в Тарифата за таксите и комисионните на „Амиго финанс” ЕООД.
GO
AMIGO LEASING all rights reserved.