Блог Най-икономичните автомобили през последната година

Най-икономичните автомобили през последната година

Съвети
Най-икономичните автомобили през последната година

2022 г. бе година на много трудности и неизвестни в автомобилния сектор и производството. Същевременно обаче успя да пробие път към още повече иновации и засиленото налагане на изкуствения интелект в автомобилостроенето.
Въпреки трусовете, автомобилната промишленост премина сериозна трансформация и успя да предложи автомобили от последно поколение, които са и икономични, благодарение на големите крачки към горивната ефективност.
Ето кои са те:

Mitsubishi Mirage

Един от най-достъпните автомобили е Mitsubishi Mirage. Както Хечбекът Mirage, така и седанът Mirage G4 се задвижват от 1,2-литров трицилиндров двигател с мощност 78 конски сили. Петстепенната ръчна скоростна кутия е стандартна, а моделът има опция за безстепенната автоматична трансмисия.

Honda Civic

Honda Civic се предлага както в стил седан, така и в хечбек. Моделът от 2022 се предлага с два различни двигателя. Базовите версии LX и Sport идват с 2,0-литров 4-цилиндров двигател с мощност 158 к.с. Мощността се предава през предните колела, а трансмисиите се изпълняват от CVT автоматик за повечето версии.
Хечбек моделът се предлага и със 6-степенна механична скоростна кутия.

Toyota Corolla Hatchback

Toyota Corolla 2022 се предлага в три различни конфигурации с четири врати: бензинова, хибридна и хечбек. Corolla 2022 е оборудван с 1,8-литров 4-цилиндров двигател, който произвежда 139 к.с.
От друга страна, Corolla и Corolla Hatchback са от малко останалите автомобили, които все още предлагат 6-степенна ръчна трансмисия.
Хибридната версия предлага два електрически мотора, задвижени от 1,8-литровия 4-цилиндров двигател, който впечатлява с икономия на гориво. 

Toyoya Prius

Toyota Prius 2022 се предлага със седем конфигурации на оборудване. Вариантите с предно задвижване се предлагат с 1,8-литров 4-цилиндров двигател, съчетан с един електромотор, произвеждащ комбинирана мощност от 121 к.с. 

Honda Insight

Honda Insight 2022 е изключително компактен хибриден лифтбек, който притежава всички качества на единадесетото поколение Honda Civic, като същевременно е впечатляващ по отношение на горивната ефективност.
Окачването не се усеща тромаво, когато преминавате през неравности с по-висока скорост. Кормилното управление е леко, а ергономичният дизайн прави шофирането на този автомобил безпроблемно. Въпреки че екстериорът е пестеливо компактен, интериорът предлага обширни пространства, побиращи цели 5 човека.

Сред тези автомобили в класацията се нареждат още Hyundai Ioniq, Kia Niro Plug in hybrid, Toyota RAV 4 Prime, Ford Escape Plug-in hybrid, Hyundai Elantra.

Надяваме се тази статия да ти е била полезна!

Сходни публикации
Как да предпазите колата от прегряване?
Съвети
Как да предпазите колата от прегряване?
Прегряването на колата може да бъде сериозен и скъпоструващ проблем, особено през горещите летни месеци. Прегряването не само може да доведе до повреда на мотора, но и да създаде некомфортна обстановка за пътниците. Този сезон поставя автомобила и неговите системи пред сериозни предизвикателства и трудности особено за по-старите коли. За това тук ще обърнем внимание на няколко важни неща, които трябва да направите за да избегнете инцидентите на пътя. Проверка и поддръжка на охлаждащата система Охлаждащата течност играе ключова роля в предотвратяването на прегряване. Важно е да проверявате ни
Необичайни автомобилни факти, които не знаете
Съвети
Необичайни автомобилни факти, които не знаете
Докато много от нас са запознати с основните автомобилни факти, свързани с марки, модели и технически спецификации, има толкова много необичайни и любопитни аспекти за автомобилите, които остават незнайни. В тази статия ще ви разкрием някои от най-забележителните и необичайни автомобилни факти, които вероятно не сте знаели. Електромобилите се появяват преди двигателите с вътрешно горене Първото електрическо превозно средство е създадено през 1832 година. Дълго преди създаването на съвременните електрически автомобили, Робърт Андерсън, шотландски изобретател, построява първото електрическо пр
Бензин или дизел – кое да закупите?
Съвети
Бензин или дизел – кое да закупите?
Въпросът за това, дали да закупите автомобил с двигател на бензин или дизел, винаги е предизвикателство за потребителите. Тези два видa гориво имат своите предимства и недостатъци, които трябва да бъдат взети предвид, преди да направите окончателния избор. В тази статия ще разгледаме основните фактори, които следва да бъдат взети предвид, когато се чудите дали да закупите кола на бензин или дизел. Цена Еднo от първите неща, които хората се запитват, е свързано с разходите за гориво. В много случаи дизеловите двигатели имат по-добра икономия на гориво в сравнение с бензиновите. Дизелът е по-п
Amigo logo
При покупка на регистриран автомобил в размер на 20 000 лв., при самоучастие на лизингополучателя - 4000 лв., лизингодателят ще участва в сделката с 16 000 лв. При финансиране за срок от 36 месеца, фиксираният лихвен процент е 41,16 %, годишният процент на разходите/ГПР/ е 49,89%, месечната вноска възлиза на 780,63лева. Общата сума, която ще заплати е 28 102,68 лв. включваща лизинговите вноски. Лизингополучателят дължи данък ПС, застраховка „Гражданска отговорност”, нотариална такса и местен данък както и такси описани в Тарифата за таксите и комисионните на „Амиго финанс” ЕООД.
GO
AMIGO LEASING all rights reserved.