Блог НАЙ-ВАЖНИТЕ НЕЩА В КОЛАТА

НАЙ-ВАЖНИТЕ НЕЩА В КОЛАТА

Съвети
НАЙ-ВАЖНИТЕ НЕЩА В КОЛАТА

Шофирането не е просто придвижване от точка до А до точка Б – понякога е истинско удоволствие! А понякога е… късане на нерви. Особено когато ние сами сме си го направили така, когато забравим нещо.

Човешко е да се забравя, но има ли смисъл да се вайкаме, когато е твърде късно? За да не попадаме в такива ситуации и за да наблегнем да удоволствието от шофирането, сме ви подготвили един кратък списък с най-важните неща, които винаги да са на разположение в нашия автомобил. А именно:

1. Течност за чистачки  – и не забравяйте да е подходяща за сезона.

2. Моторно масло – „Капка масло – мотор спасява!“, както са го казали хората.

3. Кабели за ток – просто задължително! Хубавото е, че с тях може да услужите и на човек, който е в по-неприятна от вас ситуация.

4. Четка за чистене на сняг – защото никой не обича измръзнали ръце, нали?

5. Въже за теглене – никой не е застрахован от неприятни инциденти, а едно въже няма да ви натежи в багажника.

6. Крик – спуканата гума е един истински кошмар, но с крик под ръка и резервна гума в багажника всичко е поправимо.

7. Инструменти – няколко инструмента в колата при нужда няма да навредят. Носете си поне няколко отвертки и нож (за всеки случай).

8. Аптечка – тя е задължителна така или иначе, но е хубаво веднъж в годината да я отваряте, за да видите дали всичко вътре е на място.

9. Пожарогасител – не се бъзикайте със закона – сложете пожарогасител в колата и проверете годността му.

10. Светлоотразителен триъгълник и светлоотразителна жилетка – ако стане нещо непредвидено, трябва да можете да предупредите останалите участници в движението. Затова не изпадайте в паника! Отбийте в максимално в дясно и пуснете аварийните! Сложете жилетката и поставете светлоотразителния триъгълник след автомобила в лентата срещу посоката на движение на останалите водачи.

Дано сме ви били полезни, скъпи приятели! Нека не ви се налага да ползвате нещата от списъка, но винаги ги дръжте в автомобила за всеки случай, а и може да помогнете и на някой друг водач на пътя.

Amigo Leasing призовава да шофирате разумно и отговорно.

Сходни публикации
Как да паркираш като професионалист
Съвети
Как да паркираш като професионалист
Паркирането е основно умение, което всеки шофьор трябва да овладее. Било то паралелно паркиране на тясна улица или избиране на подходящо място в претъпкан паркинг, правилното паркиране може да ти спести време, нерви и да предпази твоята кола от потенциални щети. В тази статия ще разгледаме някои от най-ефективните техники и съвети, които ще ти помогнат да паркираш като истински професионалист. Основни техники на паркиране: - Паркиране назад (успоредно паркиране): Този тип паркиране често се възприема като един от най-сложните за изпълнение. Ето как може да го усвоиш в няколко лесни стъпки:
5 тайни за по-приятно шофиране
Съвети
5 тайни за по-приятно шофиране
За някои шофирането е професия, за други е необходимост. А за вас може да е изкуство и удоволствие! Представяме ви нашите 5 малки автомобилни тайни, с които да „хакнете“ ежедневието зад волана. Важно е да отбележим ,че НЕ е нужно да сте автомобилен експерт за да се възползвате от тези съвети. Те са за всеки запален шофьор! 1. „ОСВЕЖЕТЕ“ ЧИСТАЧКИТЕ СЪС СПИРТ Чисти чистачки! Не е глезотия, това е от изключителна важност – иначе… сещате се за онези ивици и драскотини от прах по стъклото, нали?! Почистването на чистачките с малко етилов спирт върху микрофибърна кърпа е евтин, но ефективен начин
Как да спестиш пари за нова кола?
Съвети
Как да спестиш пари за нова кола?
Вълнението от притежанието на нова кола може да бъде огромно, но често се сблъскваме с реалността, че трябва да натрупаме достатъчно средства, за да си позволим тази покупка. Пътят към спестяване на пари за нов автомобил не трябва да бъде труден, ако следваш няколко ключови стъпки, които ще ти помогнат да превърнеш мечтата си в реалност. Определи реалистична сума Първата стъпка е да определиш колко точно може да струва автомобилът, който желаеш. Бъди реалист относно сумата, като съобразиш с твоите финансови възможности и нужди. Разгледай различни модели и марки, за да намериш най-добрата цен
Amigo logo
При покупка на регистриран автомобил в размер на 20 000 лв., при самоучастие на лизингополучателя - 4000 лв., лизингодателят ще участва в сделката с 16 000 лв. При финансиране за срок от 36 месеца, фиксираният лихвен процент е 41,16 %, годишният процент на разходите/ГПР/ е 49,89%, месечната вноска възлиза на 780,63лева. Общата сума, която ще заплати е 28 102,68 лв. включваща лизинговите вноски. Лизингополучателят дължи данък ПС, застраховка „Гражданска отговорност”, нотариална такса и местен данък както и такси описани в Тарифата за таксите и комисионните на „Амиго финанс” ЕООД.
GO
AMIGO LEASING all rights reserved.