Блог Нов автомобил през 2023. Да, но кога?

Нов автомобил през 2023. Да, но кога?

Съвети
Нов автомобил през 2023. Да, но кога?

Ако си изчакал сътресенията на старата година да минат, за да помислиш за нов автомобил те поздравяваме за търпението. 
2022 г. накара всички да чакаме автомобили. Буквално. 
За жалост чакането ще продължи и през тази, но може да се каже, че има лъч надежда за стабилизиране на сектора. 
Оглеждайки световния пазар за употребявани автомобили се открояват ясно две тенденции. 

1. В Съединените щати започват бавно да се понижават цените на употребяваните автомобили. Въпреки това, крайните суми остават завишени. Хубавото на тази новина е, че щом в САЩ има раздвижване на пазара, това неминуемо ще се пренесе и в Европа, но с бавен темп.
Според американските търговци, цените бавно ще започват да намаляват, заради увеличаването на запасите от превозни средства. Най-сериозен спад на цените се наблюдава при употребяваните електрически автомобили (20%) и хибридите (12%). 
В същото време зад Океана се отчита ръст от над 7% на цените на нови автомобили.

2. Продължаващата война в Европа е прътът в колелото на автомобилостроенето, което продължава да изпитва сериозни затруднения в опита си да осигурява нови автомобили на пазара. Затова и голяма част от европейците, които не желаят да чакат нови модели с месеци се обръщат към употребяваните автомобили, което е причината те да продължават да държат високи цени. 
Според специалисти от Асоциацията на вносителите на автомобили у нас, високите цени на колите втора ръка ще се задържат поне още 1 година. Добрата новина е, че според редица експерти, пикът на цените на този тип коли е достигнат през 2022 г. и много плавно ще започнат да намаляват. 
Понижението на цените се очаква и заради предполагаемото по-малко търсене на потребителите вследствие на задаващата се рецесия. 
На този фон, данни на Асоциацията показват, че 90 на 100 от вноса на употребявани коли идва от Италия. Като над 65 % от вноса са автомобили над 10 години. Наблюдава се и увеличаване на коли от Канада.

По всичко личи, че секторът прави опити за стабилизация, но глобалните процеси може да я забавят. 
Затова ако си решил да имаш нов автомобил, разгледай порталът ни с оферти https://amigoleasing.bg/car-sales/  и кандидатствай лесно изцяло онлайн.  

Сходни публикации
Най-икономичните автомобили през последната година
Съвети
Най-икономичните автомобили през последната година
2022 г. бе турбулентна година, която изправи автомобилния сектор пред много трудности и неизвестни, свързани с производствените процеси и доставките. Същевременно обаче успя да пробие път към още повече иновации и засилено налагане на изкуствения интелект в автомобилостроенето. Въпреки трусовете, автомобилната промишленост премина сериозна трансформация и успя да предложи автомобили от последно поколение, които освен това са и икономични. Благодарение на големите крачки към горивна ефективност. Ето кои са те:Mitsubishi MirageЕдин от най-достъпните автомобили е Mitsubishi Mirage. Както хечбекъ
5 перфектни коледни подаръци за автолюбителите
Съвети
5 перфектни коледни подаръци за автолюбителите
Пазаруването за празниците е в разгара си, затова ще ти предложим няколко перфектни идеи за коледни подаръци, с които да зарадваш любителите на автомобилите. Знаем, че почитателите на коли са претенциозни относно нещата, свързани с автомобилите им и тяхната полза. Накрая се оказва, че задачата за избор на подарък за тях е сложен. AMIGO идва на помощ с някои идеи, които са и бюджетни.  ВидеоиграДигиталната реалност е все по-предпочитана заради неограничените си възможности. А за стотици това е не просто хоби, а начин на живот. Ако имаш приятел фен на колите и на игрите, то видеоигра симулираща
Как колата ни да харчи по-икономично?
Съвети
Как колата ни да харчи по-икономично?
Дълголетието на един автомобил се крие в малките детайли и редовната грижа за него. Но в днешните времена, един от важните въпроси, които си задаваме е как да спестим гориво и да караме по-икономично. Ще те изненадаме и ще ти споделим, че не е нужно много. Напротив. С малки действия, ще спестиш разход на гориво и в същото време ще удължиш живота на автомобила си. Ето кои са те:  Плавно ускорениеНачина на потегляне и включване в движението е много важно. Рязкото натискане на газта подава също толкова рязко и много гориво. Затова, когато обстановката го позволява, потегляй плавно. Ще забележиш,
Amigo logo
При покупка на регистриран автомобил в размер на 20 000 лв., при самоучастие на лизингополучателя - 4000 лв., лизингодателят ще участва в сделката с 16 000 лв. При финансиране за срок от 36 месеца, фиксираният лихвен процент е 41,16 %, годишният процент на разходите/ГПР/ е 49,89%, месечната вноска възлиза на 780,63лева. Общата сума, която ще заплати е 28 102,68 лв. включваща лизинговите вноски. Лизингополучателят дължи данък ПС, застраховка „Гражданска отговорност”, нотариална такса и местен данък както и такси описани в Тарифата за таксите и комисионните на „Амиго финанс” ЕООД.
GO
AMIGO LEASING all rights reserved.