Блог Нов автомобил през 2023. Да, но кога?

Нов автомобил през 2023. Да, но кога?

Съвети
Нов автомобил през 2023. Да, но кога?

Ако си изчакал сътресенията на старата година да минат, за да помислиш за нов автомобил те поздравяваме за търпението. 
2022 г. накара всички да чакаме автомобили. Буквално. 
За жалост чакането ще продължи и през тази, но може да се каже, че има лъч надежда за стабилизиране на сектора. 
Оглеждайки световния пазар за употребявани автомобили се открояват ясно две тенденции. 

1. В Съединените щати започват бавно да се понижават цените на употребяваните автомобили. Въпреки това, крайните суми остават завишени. Хубавото на тази новина е, че щом в САЩ има раздвижване на пазара, това неминуемо ще се пренесе и в Европа, но с бавен темп.
Според американските търговци, цените бавно ще започват да намаляват, заради увеличаването на запасите от превозни средства. Най-сериозен спад на цените се наблюдава при употребяваните електрически автомобили (20%) и хибридите (12%). 
В същото време зад Океана се отчита ръст от над 7% на цените на нови автомобили.

2. Продължаващата война в Европа е прътът в колелото на автомобилостроенето, което продължава да изпитва сериозни затруднения в опита си да осигурява нови автомобили на пазара. Затова и голяма част от европейците, които не желаят да чакат нови модели с месеци се обръщат към употребяваните автомобили, което е причината те да продължават да държат високи цени. 
Според специалисти от Асоциацията на вносителите на автомобили у нас, високите цени на колите втора ръка ще се задържат поне още 1 година. Добрата новина е, че според редица експерти, пикът на цените на този тип коли е достигнат през 2022 г. и много плавно ще започнат да намаляват. 
Понижението на цените се очаква и заради предполагаемото по-малко търсене на потребителите вследствие на задаващата се рецесия. 
На този фон, данни на Асоциацията показват, че 90 на 100 от вноса на употребявани коли идва от Италия. Като над 65 % от вноса са автомобили над 10 години. Наблюдава се и увеличаване на коли от Канада.

По всичко личи, че секторът прави опити за стабилизация, но глобалните процеси може да я забавят. 
Затова ако си решил да имаш нов автомобил, разгледай порталът ни с оферти https://amigoleasing.bg/car-sales/  и кандидатствай лесно изцяло онлайн.  

Сходни публикации
Как да паркираш като професионалист
Съвети
Как да паркираш като професионалист
Паркирането е основно умение, което всеки шофьор трябва да овладее. Било то паралелно паркиране на тясна улица или избиране на подходящо място в претъпкан паркинг, правилното паркиране може да ти спести време, нерви и да предпази твоята кола от потенциални щети. В тази статия ще разгледаме някои от най-ефективните техники и съвети, които ще ти помогнат да паркираш като истински професионалист. Основни техники на паркиране: - Паркиране назад (успоредно паркиране): Този тип паркиране често се възприема като един от най-сложните за изпълнение. Ето как може да го усвоиш в няколко лесни стъпки:
5 тайни за по-приятно шофиране
Съвети
5 тайни за по-приятно шофиране
За някои шофирането е професия, за други е необходимост. А за вас може да е изкуство и удоволствие! Представяме ви нашите 5 малки автомобилни тайни, с които да „хакнете“ ежедневието зад волана. Важно е да отбележим ,че НЕ е нужно да сте автомобилен експерт за да се възползвате от тези съвети. Те са за всеки запален шофьор! 1. „ОСВЕЖЕТЕ“ ЧИСТАЧКИТЕ СЪС СПИРТ Чисти чистачки! Не е глезотия, това е от изключителна важност – иначе… сещате се за онези ивици и драскотини от прах по стъклото, нали?! Почистването на чистачките с малко етилов спирт върху микрофибърна кърпа е евтин, но ефективен начин
Как да спестиш пари за нова кола?
Съвети
Как да спестиш пари за нова кола?
Вълнението от притежанието на нова кола може да бъде огромно, но често се сблъскваме с реалността, че трябва да натрупаме достатъчно средства, за да си позволим тази покупка. Пътят към спестяване на пари за нов автомобил не трябва да бъде труден, ако следваш няколко ключови стъпки, които ще ти помогнат да превърнеш мечтата си в реалност. Определи реалистична сума Първата стъпка е да определиш колко точно може да струва автомобилът, който желаеш. Бъди реалист относно сумата, като съобразиш с твоите финансови възможности и нужди. Разгледай различни модели и марки, за да намериш най-добрата цен
Amigo logo
При покупка на регистриран автомобил в размер на 20 000 лв., при самоучастие на лизингополучателя - 4000 лв., лизингодателят ще участва в сделката с 16 000 лв. При финансиране за срок от 36 месеца, фиксираният лихвен процент е 41,16 %, годишният процент на разходите/ГПР/ е 49,89%, месечната вноска възлиза на 780,63лева. Общата сума, която ще заплати е 28 102,68 лв. включваща лизинговите вноски. Лизингополучателят дължи данък ПС, застраховка „Гражданска отговорност”, нотариална такса и местен данък както и такси описани в Тарифата за таксите и комисионните на „Амиго финанс” ЕООД.
GO
AMIGO LEASING all rights reserved.