Блог По-лесна ли ще е покупката на автомобил през 2024 г.?

По-лесна ли ще е покупката на автомобил през 2024 г.?

Съвети
По-лесна ли ще е покупката на автомобил през 2024 г.?

През последните години наблюдаваме значително увеличение на цените на употребяваните автомобили, което променя динамиката на пазара. За да се адаптираш спрямо пазара, трябва да си направил обстойна проверка и да знаеш с какви възможности разполагаш. В тази статия ще разгледаме как можеш да се адаптираш към нарастващите цени и какви са най-добрите практики при избора на употребяван автомобил в текущата икономическа среда.

Πpoблeмът c внoca нa yпoтpeбявaни aвтoмoбили oт Зaпaднa Eвpoпa щe пpoдължи дa ce зaдълбoчaвa, според търговците. Една от основните пpичини зa тoвa ca пoлитиĸитe зa oпaзвaнe нa oĸoлнaтa cpeдa нa cтpaни ĸaтo Швeйцapия, Итaлия, Гepмaния и Фpaнция, ĸъдeтo пpaвитeлcтвaтa иззeмвaт cтapитe ĸoли зa cĸpaп и oтпycĸaт пapи зa нoви нa coбcтвeницитe им.

С настъпването на 2024 г. забелязваме, че все още няма подобрение в пазара на употребявани автомобили. Той все още е труден, цените дори на 15-20 годишни коли са високи. Чудиш се какво да правиш в такива ситуации? Даваме ти 5 съвета, които може да ти помогнат да се сдобиеш с колата, която искаш въпреки високите пазарни цени:

1. Подробно проучване на пазара: Преди да направиш покупка, важно е да се информираш за текущите пазарни цени и тенденции.

2. Техническа проверка: Винаги извършвай задълбочена техническа проверка на автомобила, който те интересува.

3. Преговори за цената: Дори при високи пазарни цени, винаги има възможност за преговори.

4. Реалистичен бюджет и финансови опции: Определи си реалистичен бюджет, като вземеш предвид не само покупната цена, но и допълнителните разходи като застраховка, данъци, регистрация и потенциални ремонти.

5. Разгледай различни финансови опции, включително лизинг и кредити. Спокойно дори да те отхвърлят банките, защото имаш лошо ЦКР винаги има вариант, без да искаш пари на заем то познати. Amigo Leasing може да бъде твоят първи приятел, когато става въпрос за покупка на автомобил. Процесът е бърз и лесен, без да се налага да чакаш дни. Тук може да кандидатстваш онлайн или да посетиш наш офис!

Въпреки предизвикателствата които ни очакват на пазара на употребявани автомобили през 2024 г., с правилната подготовка и стратегия, покупката на автомобил все още може да бъде успешна и изгодна. Важно е да подходиш информиран и да използваш всички налични ресурси и опции, за да намериш най-добрата сделка за теб.

Сходни публикации
Какво е ЦКР? Трябва ли ти когато кандидатстваш за лизинг?
Съвети
Какво е ЦКР? Трябва ли ти когато кандидатстваш за лизинг?
В света на личните финанси, Централният кредитен регистър (ЦКР) играе ключова роля при вземането на решения за отпускане на кредити и лизинги. Ако някога си се интересувал как банките и финансовите институции оценяват твоята кредитоспособност, тогава ЦКР е един от основните инструменти, които използват. В тази статия ще разгледаме какво точно представлява ЦКР, как влияе на твоята кредитна история и защо е важен при кандидатстването за лизинг. Какво е ЦКР? Централният кредитен регистър (ЦКР) е система, която събира, съхранява и предоставя информация за кредитната активност на физическите и юр
Как да паркираш като професионалист
Съвети
Как да паркираш като професионалист
Паркирането е основно умение, което всеки шофьор трябва да овладее. Било то паралелно паркиране на тясна улица или избиране на подходящо място в претъпкан паркинг, правилното паркиране може да ти спести време, нерви и да предпази твоята кола от потенциални щети. В тази статия ще разгледаме някои от най-ефективните техники и съвети, които ще ти помогнат да паркираш като истински професионалист. Основни техники на паркиране: - Паркиране назад (успоредно паркиране): Този тип паркиране често се възприема като един от най-сложните за изпълнение. Ето как може да го усвоиш в няколко лесни стъпки:
5 тайни за по-приятно шофиране
Съвети
5 тайни за по-приятно шофиране
За някои шофирането е професия, за други е необходимост. А за вас може да е изкуство и удоволствие! Представяме ви нашите 5 малки автомобилни тайни, с които да „хакнете“ ежедневието зад волана. Важно е да отбележим ,че НЕ е нужно да сте автомобилен експерт за да се възползвате от тези съвети. Те са за всеки запален шофьор! 1. „ОСВЕЖЕТЕ“ ЧИСТАЧКИТЕ СЪС СПИРТ Чисти чистачки! Не е глезотия, това е от изключителна важност – иначе… сещате се за онези ивици и драскотини от прах по стъклото, нали?! Почистването на чистачките с малко етилов спирт върху микрофибърна кърпа е евтин, но ефективен начин
Amigo logo
При покупка на регистриран автомобил в размер на 20 000 лв., при самоучастие на лизингополучателя - 4000 лв., лизингодателят ще участва в сделката с 16 000 лв. При финансиране за срок от 36 месеца, фиксираният лихвен процент е 41,16 %, годишният процент на разходите/ГПР/ е 49,89%, месечната вноска възлиза на 780,63лева. Общата сума, която ще заплати е 28 102,68 лв. включваща лизинговите вноски. Лизингополучателят дължи данък ПС, застраховка „Гражданска отговорност”, нотариална такса и местен данък както и такси описани в Тарифата за таксите и комисионните на „Амиго финанс” ЕООД.
GO
AMIGO LEASING all rights reserved.