Блог По-лесна ли ще е покупката на автомобил през 2024 г.?

По-лесна ли ще е покупката на автомобил през 2024 г.?

Съвети
По-лесна ли ще е покупката на автомобил през 2024 г.?

През последните години наблюдаваме значително увеличение на цените на употребяваните автомобили, което променя динамиката на пазара. За да се адаптираш спрямо пазара, трябва да си направил обстойна проверка и да знаеш с какви възможности разполагаш. В тази статия ще разгледаме как можеш да се адаптираш към нарастващите цени и какви са най-добрите практики при избора на употребяван автомобил в текущата икономическа среда.

Πpoблeмът c внoca нa yпoтpeбявaни aвтoмoбили oт Зaпaднa Eвpoпa щe пpoдължи дa ce зaдълбoчaвa, според търговците. Една от основните пpичини зa тoвa ca пoлитиĸитe зa oпaзвaнe нa oĸoлнaтa cpeдa нa cтpaни ĸaтo Швeйцapия, Итaлия, Гepмaния и Фpaнция, ĸъдeтo пpaвитeлcтвaтa иззeмвaт cтapитe ĸoли зa cĸpaп и oтпycĸaт пapи зa нoви нa coбcтвeницитe им.

С настъпването на 2024 г. забелязваме, че все още няма подобрение в пазара на употребявани автомобили. Той все още е труден, цените дори на 15-20 годишни коли са високи. Чудиш се какво да правиш в такива ситуации? Даваме ти 5 съвета, които може да ти помогнат да се сдобиеш с колата, която искаш въпреки високите пазарни цени:

1. Подробно проучване на пазара: Преди да направиш покупка, важно е да се информираш за текущите пазарни цени и тенденции.

2. Техническа проверка: Винаги извършвай задълбочена техническа проверка на автомобила, който те интересува.

3. Преговори за цената: Дори при високи пазарни цени, винаги има възможност за преговори.

4. Реалистичен бюджет и финансови опции: Определи си реалистичен бюджет, като вземеш предвид не само покупната цена, но и допълнителните разходи като застраховка, данъци, регистрация и потенциални ремонти.

5. Разгледай различни финансови опции, включително лизинг и кредити. Спокойно дори да те отхвърлят банките, защото имаш лошо ЦКР винаги има вариант, без да искаш пари на заем то познати. Amigo Leasing може да бъде твоят първи приятел, когато става въпрос за покупка на автомобил. Процесът е бърз и лесен, без да се налага да чакаш дни. Тук може да кандидатстваш онлайн или да посетиш наш офис!

Въпреки предизвикателствата които ни очакват на пазара на употребявани автомобили през 2024 г., с правилната подготовка и стратегия, покупката на автомобил все още може да бъде успешна и изгодна. Важно е да подходиш информиран и да използваш всички налични ресурси и опции, за да намериш най-добрата сделка за теб.

Сходни публикации
Авто мечтите се превръщат в реалност с Amigo leasing
Съвети
Авто мечтите се превръщат в реалност с Amigo leasing
Имаш ли авто мечта? Може би е спортен автомобил, луксозен седан или мощен SUV. Но често тези мечти изглеждат недостижими поради финансови ограничения или сложностите на автомобилния пазар. Но какво би казал, ако има начин да превърнеш тази мечта в реалност? Amigo Leasing ти предлага лизинг на употребявани автомобили, като улеснява процеса с няколко ключови предимства: - Без доказване на доходи: разбираме, че може би не можеш да предоставиш информация за доходите си или си отхвърлен от банките. За това ние ти предлагаме лизинг без нуждата от доказване на доходи, което прави процеса по-лесен з
Как да се предпазим от измамите с коли?
Съвети
Как да се предпазим от измамите с коли?
Когато решаваме да закупим автомобил, особено ако той е употребяван, попадаме на пазар, който е пълен с възможности, но и с рискове. За съжаление, не всеки продавач на автомобили има честни намерения. Някои се опитват да използват липсата на информация или опит на купувачите, за да им продадат автомобил с проблеми. Затова е изключително важно да бъдем добре информирани и внимателни, когато търсим да закупим употребявана кола. Нека да разгледаме някои от основните измами, които можем да срещнем, и как да се предпазим от тях. - Манипулации с пробега: Това е една от най-честите измами в България
Подобрете комфорта и безопасността на вашата кола с тези 5 неща
Съвети
Подобрете комфорта и безопасността на вашата кола с тези 5 неща
Колата е място, където прекарваме доста време – пътувайки до работа, на излет или просто като се разхождаме. Затова е важно тя да е удобна и безопасна. Ето пет аксесоара, които могат да направят пътуването ти по-приятно и безопасно. - Зарядно за кола Колко пъти си оставал без батерия в най-неподходящия момент? Със зарядното за кола вече няма да имаш този проблем. То осигурява постоянен източник на електроенергия и позволява на устройствата ти да работят без прекъсване. При избор на зарядно, внимавай да е съвместимо с твоите устройства. - Универсална стойка за телефон Навигацията е нераздел
Amigo logo
При покупка на регистриран автомобил в размер на 20 000 лв., при самоучастие на лизингополучателя - 4000 лв., лизингодателят ще участва в сделката с 16 000 лв. При финансиране за срок от 36 месеца, фиксираният лихвен процент е 41,16 %, годишният процент на разходите/ГПР/ е 49,89%, месечната вноска възлиза на 780,63лева. Общата сума, която ще заплати е 28 102,68 лв. включваща лизинговите вноски. Лизингополучателят дължи данък ПС, застраховка „Гражданска отговорност”, нотариална такса и местен данък както и такси описани в Тарифата за таксите и комисионните на „Амиго финанс” ЕООД.
GO
AMIGO LEASING all rights reserved.