Блог 6 ИЗПИТАНИ СЪВЕТА ПРИ ИЗБОРА НА ЛИЗИНГОДАТЕЛ

6 ИЗПИТАНИ СЪВЕТА ПРИ ИЗБОРА НА ЛИЗИНГОДАТЕЛ

Съвети
6 ИЗПИТАНИ СЪВЕТА ПРИ ИЗБОРА НА ЛИЗИНГОДАТЕЛ

Придобиването чрез лизинг на употребяван автомобил в България е добре позната форма. През последните години тази сделка е предпочитана от всички, които искат да си купят кола сега. Често това са хора от сферата на услугите, които получават добри доходи и лесно могат да покриват месечните си вноски, карайки желаната кола. Но как да намериш коректен лизингодател.

1. Провери размера на вноските си по лизинга

Лесно може да изчислиш размера на вноските си чрез популярните лизинг калкулатори, които са ценен и лесен за работа инструмент. Събери информация от няколко места и сравни условията. Amigo Leasing е разработил ценен калкулатор, с който лесно можеш да изчислиш точно колко и как ще плащаш.

2. Провери дали включването на каско ще намали лихвата в твоя полза

Това е важен въпрос, който не всеки се сеща да попита. Поискай оферта СЪС и БЕЗ каско от конкретния лизингодател. В същото време вземи и независима оферта от доверен застраховател и сравни условията.

3. Не оставяй неотговорени въпроси!

Може да звучи повече от ясно, но често решаваме да подминем някое питане, мислейки си, че пестим време. Обикновено този подход излиза солен. Набележи си всички важни въпроси и ги задай. Няма глупави въпроси, има незададени. Това е и тест към самия лизингодател. Надеждният и коректен лизингодател ще изслуша и отговори на всичко, което те вълнува. Това е проява на професионализъм и грижа за клиента!
Задължително попитай: Каква ще бъде първоначалната вноска? Какви са съпътстващите такси и разходи? Колко бързо ще ме одобрят и ще получа автомобила си? Какви за изискванията, за да бъда одобрен? Сигурна и позната ли е компанията?

4. Запознай се с опциите за предсрочно погасяване на лизинга

Бъди наясно какви са възможностите за промяна на договoрените условия и срещу каква такса. Виж доколко лизингодателят е гъвкав и открит. Склонен ли е да предоговори условията по лизинга. При предсрочно погасяване имаш две опции – пълно и частично предсрочно погасяване. Какво се случва при втората опция:
– ти сам определяш сумата, която да внесеш;
– в резултат на това се преизчисляват /намаляват/ бъдещите ти лизингови вноски;
– не забравяй да координираш действията си с лизингодателя.

5. Запознай се със санкциите при нарушаване условията на лизинга

Умният човек е този, който предвижда различни сценарии. Имай план Б за справяне в подобна ситуация. Един хубав въпрос, който можеш да зададеш е дали лизингодателят е склонен да предоговори вноските по лизинга. Това дава известна свобода, ако нещата при теб не вървят по план.

6. Запознай се с историята на компанията

Нали знаеш, че тези, които имат история, я имат, защото са изградили име и доверие. Не подценявай опита, който стои зад тях. Проучи внимателно компаниите и вземи информирано решение.
Истината е, че никой няма да се погрижи по-добре за теб – от самия теб. Чети ситния шрифт, задай всички свои въпроси. Коректният лизингодател ще бъде открит с теб, а това си личи!

Сходни публикации
Нов автомобил през 2023. Да, но кога?
Съвети
Нов автомобил през 2023. Да, но кога?
Ако си изчакал сътресенията на старата година да минат, за да помислиш за нов автомобил те поздравяваме за търпението. 2022 г. накара всички да чакаме автомобили. Буквално. За жалост чакането ще продължи и през тази, но може да се каже, че има лъч надежда за стабилизиране на сектора. Оглеждайки световния пазар за употребявани автомобили се открояват ясно две тенденции. 1. В Съединените щати започват бавно да се понижават цените на употребяваните автомобили. Въпреки това, крайните суми остават завишени. Хубавото на тази новина е, че щом в САЩ има раздвижване на пазара, това неминуемо ще се прен
5 перфектни коледни подаръци за автолюбителите
Съвети
5 перфектни коледни подаръци за автолюбителите
Пазаруването за празниците е в разгара си, затова ще ти предложим няколко перфектни идеи за коледни подаръци, с които да зарадваш любителите на автомобилите. Знаем, че почитателите на коли са претенциозни относно нещата, свързани с автомобилите им и тяхната полза. Накрая се оказва, че задачата за избор на подарък за тях е сложен. AMIGO идва на помощ с някои идеи, които са и бюджетни.  ВидеоиграДигиталната реалност е все по-предпочитана заради неограничените си възможности. А за стотици това е не просто хоби, а начин на живот. Ако имаш приятел фен на колите и на игрите, то видеоигра симулираща
Как колата ни да харчи по-икономично?
Съвети
Как колата ни да харчи по-икономично?
Дълголетието на един автомобил се крие в малките детайли и редовната грижа за него. Но в днешните времена, един от важните въпроси, които си задаваме е как да спестим гориво и да караме по-икономично. Ще те изненадаме и ще ти споделим, че не е нужно много. Напротив. С малки действия, ще спестиш разход на гориво и в същото време ще удължиш живота на автомобила си. Ето кои са те:  Плавно ускорениеНачина на потегляне и включване в движението е много важно. Рязкото натискане на газта подава също толкова рязко и много гориво. Затова, когато обстановката го позволява, потегляй плавно. Ще забележиш,
Amigo logo
При покупка на регистриран автомобил в размер на 20 000 лв., при самоучастие на лизингополучателя - 4000 лв., лизингодателят ще участва в сделката с 16 000 лв. При финансиране за срок от 36 месеца, фиксираният лихвен процент е 41,16 %, годишният процент на разходите/ГПР/ е 49,89%, месечната вноска възлиза на 780,63лева. Общата сума, която ще заплати е 28 102,68 лв. включваща лизинговите вноски. Лизингополучателят дължи данък ПС, застраховка „Гражданска отговорност”, нотариална такса и местен данък както и такси описани в Тарифата за таксите и комисионните на „Амиго финанс” ЕООД.
GO
AMIGO LEASING all rights reserved.