Блог 6 ИЗПИТАНИ СЪВЕТА ПРИ ИЗБОРА НА ЛИЗИНГОДАТЕЛ

6 ИЗПИТАНИ СЪВЕТА ПРИ ИЗБОРА НА ЛИЗИНГОДАТЕЛ

Съвети
6 ИЗПИТАНИ СЪВЕТА ПРИ ИЗБОРА НА ЛИЗИНГОДАТЕЛ

Придобиването чрез лизинг на употребяван автомобил в България е добре позната форма. През последните години тази сделка е предпочитана от всички, които искат да си купят кола сега. Често това са хора от сферата на услугите, които получават добри доходи и лесно могат да покриват месечните си вноски, карайки желаната кола. Но как да намериш коректен лизингодател.

1. Провери размера на вноските си по лизинга

Лесно може да изчислиш размера на вноските си чрез популярните лизинг калкулатори, които са ценен и лесен за работа инструмент. Събери информация от няколко места и сравни условията. Amigo Leasing е разработил ценен калкулатор, с който лесно можеш да изчислиш точно колко и как ще плащаш.

2. Провери дали включването на каско ще намали лихвата в твоя полза

Това е важен въпрос, който не всеки се сеща да попита. Поискай оферта СЪС и БЕЗ каско от конкретния лизингодател. В същото време вземи и независима оферта от доверен застраховател и сравни условията.

3. Не оставяй неотговорени въпроси!

Може да звучи повече от ясно, но често решаваме да подминем някое питане, мислейки си, че пестим време. Обикновено този подход излиза солен. Набележи си всички важни въпроси и ги задай. Няма глупави въпроси, има незададени. Това е и тест към самия лизингодател. Надеждният и коректен лизингодател ще изслуша и отговори на всичко, което те вълнува. Това е проява на професионализъм и грижа за клиента!
Задължително попитай: Каква ще бъде първоначалната вноска? Какви са съпътстващите такси и разходи? Колко бързо ще ме одобрят и ще получа автомобила си? Какви за изискванията, за да бъда одобрен? Сигурна и позната ли е компанията?

4. Запознай се с опциите за предсрочно погасяване на лизинга

Бъди наясно какви са възможностите за промяна на договoрените условия и срещу каква такса. Виж доколко лизингодателят е гъвкав и открит. Склонен ли е да предоговори условията по лизинга. При предсрочно погасяване имаш две опции – пълно и частично предсрочно погасяване. Какво се случва при втората опция:
– ти сам определяш сумата, която да внесеш;
– в резултат на това се преизчисляват /намаляват/ бъдещите ти лизингови вноски;
– не забравяй да координираш действията си с лизингодателя.

5. Запознай се със санкциите при нарушаване условията на лизинга

Умният човек е този, който предвижда различни сценарии. Имай план Б за справяне в подобна ситуация. Един хубав въпрос, който можеш да зададеш е дали лизингодателят е склонен да предоговори вноските по лизинга. Това дава известна свобода, ако нещата при теб не вървят по план.

6. Запознай се с историята на компанията

Нали знаеш, че тези, които имат история, я имат, защото са изградили име и доверие. Не подценявай опита, който стои зад тях. Проучи внимателно компаниите и вземи информирано решение.
Истината е, че никой няма да се погрижи по-добре за теб – от самия теб. Чети ситния шрифт, задай всички свои въпроси. Коректният лизингодател ще бъде открит с теб, а това си личи!

Сходни публикации
По-лесна ли ще е покупката на автомобил през 2024 г.?
Съвети
По-лесна ли ще е покупката на автомобил през 2024 г.?
През последните години наблюдаваме значително увеличение на цените на употребяваните автомобили, което променя динамиката на пазара. За да се адаптираш спрямо пазара, трябва да си направил обстойна проверка и да знаеш с какви възможности разполагаш. В тази статия ще разгледаме как можеш да се адаптираш към нарастващите цени и какви са най-добрите практики при избора на употребяван автомобил в текущата икономическа среда. Πpoблeмът c внoca нa yпoтpeбявaни aвтoмoбили oт Зaпaднa Eвpoпa щe пpoдължи дa ce зaдълбoчaвa, според търговците. Една от основните пpичини зa тoвa ca пoлитиĸитe зa oпaзвaнe н
Авто мечтите се превръщат в реалност с Amigo leasing
Съвети
Авто мечтите се превръщат в реалност с Amigo leasing
Имаш ли авто мечта? Може би е спортен автомобил, луксозен седан или мощен SUV. Но често тези мечти изглеждат недостижими поради финансови ограничения или сложностите на автомобилния пазар. Но какво би казал, ако има начин да превърнеш тази мечта в реалност? Amigo Leasing ти предлага лизинг на употребявани автомобили, като улеснява процеса с няколко ключови предимства: - Без доказване на доходи: разбираме, че може би не можеш да предоставиш информация за доходите си или си отхвърлен от банките. За това ние ти предлагаме лизинг без нуждата от доказване на доходи, което прави процеса по-лесен з
Как да се предпазим от измамите с коли?
Съвети
Как да се предпазим от измамите с коли?
Когато решаваме да закупим автомобил, особено ако той е употребяван, попадаме на пазар, който е пълен с възможности, но и с рискове. За съжаление, не всеки продавач на автомобили има честни намерения. Някои се опитват да използват липсата на информация или опит на купувачите, за да им продадат автомобил с проблеми. Затова е изключително важно да бъдем добре информирани и внимателни, когато търсим да закупим употребявана кола. Нека да разгледаме някои от основните измами, които можем да срещнем, и как да се предпазим от тях. - Манипулации с пробега: Това е една от най-честите измами в България
Amigo logo
При покупка на регистриран автомобил в размер на 20 000 лв., при самоучастие на лизингополучателя - 4000 лв., лизингодателят ще участва в сделката с 16 000 лв. При финансиране за срок от 36 месеца, фиксираният лихвен процент е 41,16 %, годишният процент на разходите/ГПР/ е 49,89%, месечната вноска възлиза на 780,63лева. Общата сума, която ще заплати е 28 102,68 лв. включваща лизинговите вноски. Лизингополучателят дължи данък ПС, застраховка „Гражданска отговорност”, нотариална такса и местен данък както и такси описани в Тарифата за таксите и комисионните на „Амиго финанс” ЕООД.
GO
AMIGO LEASING all rights reserved.