Блог КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПОДХОДЯЩ СЕМЕЕН АВТОМОБИЛ?

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПОДХОДЯЩ СЕМЕЕН АВТОМОБИЛ?

Съвети
КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПОДХОДЯЩ СЕМЕЕН АВТОМОБИЛ?

Автомобилът си е член на семейството. При това член на семейството, който може да ни донесе много радости и удобства. Но и много грижи, ако не открием най-точната кола.

Затова е от изключителна важност да изберем най-правилния за нас и нашите нужди семеен автомобил. Колата трябва да ни върши работа и да е удобна – независимо дали правам бърза „разходка“ до магазина и обратно или планираме дълго пътуване.

Повечето хора (дори и шофьорите) вероятно не знаят, че пред избора за точната семейна кола има редица въпросителни и специфики за това кой е най-подходящият автомобил на пазара. Почти всички коли ни изглеждат „доста добри“ или „точни“ в наши дни.

Но ето още няколко от най-важните неща, на които е добре да обърнете внимание, когато избирате перфектния семеен автомобил.

  • Потърсете функции, подходящи за деца

„На път с деца“ неслучайно е лаф, граничещ с поговорка – предизвикателство си е! Децата не са като възрастните – те са способни да създадат бъркотии за нула време. Поради това имате нужда от кола, която можете лесно да почистите, в случай, че разлеят или изцапат. Някои производители продават коли със специално обработена тапицерия, което улеснява премахването на петна. Избягвайте свръх „премиум““ материали (напр. алкантара), тъй като е почти невъзможно да ги почистите без професионална помощ (и дори тогава може да не получите желания резултат).

Дългите пътувания с деца почти никога не минават гладко. Обикновено всичко започва добре, но в крайна сметка пътуването омръзва и започват да търсят нещо, с което да се забавляват. Някои производители на автомобили обаче са предвидили това. Превозните средства със системи за забавление, вградени в задните седалки, са идеални за задържане на вниманието на децата . Много от тях могат да се свързват със смартфони, предоставяйки цялата функционалност на интернет мрежата.

  • Изберете кола с много място за багаж

Децата рядко пътуват само с една чанта или раница. Вместо това те имат нужда от повече неща – играчки, училищни принадлежности, спортно оборудване, втори чифт дрехи… Поради тази причина всяка кола, която купувате, трябва да има изобилие от място за багаж.

За щастие на днешния пазар има огромен избор. Съвременните джипове са специално създадени, за да осигурят практично решение, без значение колко неща трябва да вземете от едно място на друго. Важно е да изберете превозно средство, което осигурява място за багаж, когато децата са заели седалките. Някои производители твърдят, че багажният капацитет е огромен, но „само когато седалките са свалени“ – това няма да ви е от полза.

  • Търсете „гъвкав“ автомобил

Когато имате деца, никога не знаете точно как ще ви се наложи да използвате автомобила си. Потърсете модели, които ви позволяват да сваляте задните седалки, за да поставите по-големи предмети отзад. Когато избирате SUV, обърнете внимание на модели, при които седалките се скриват в пода или се махат напълно. Уверете се, че всичко е лесно за преместване и не изисква инструменти. Повечето производители използват комбинация от дръжки и куки, с които да създадете перфектното разположение.

  • Изберете кола с висок рейтинг на безопасност и добри характеристики

Забравете за „опасните“ спортни модели. Като родител няма смисъл да правите компромис с безопасността. Търсете кола, която да защитава вас и децата ви.

Най-общо казано, по-новите модели са най-безопасни. Практически всяко превозно средство, което се продава днес, се предлага с отлична технология за намаляване на сблъсъка и въздушни възглавници, помагащи за защита както на пътниците отпред, така и отзад. Много автомобили също имат максимален петзвезден рейтинг за безопасност от експертите на Euro NCAP. Това означава, че те предпазват пътниците наистина добре.

  • Изберете кола с 4 врати

Автомобилите с три врати са чудесни за младите шофьори, които тепърва започват приключения с колата си. Те обаче не са най-добрата опция за големи семейства. Не искате децата да се качват и излизат отзад през предните врати, нали? Това е допълнително неудобство и ще ви затрудни, особено ако имате малки деца.

Надяваме се тази статия да ви е била полезна. Желаем безаварийни пътувания! 

За още информация по актуални промоции и информация следете тук

Сходни публикации
Нов автомобил през 2023. Да, но кога?
Съвети
Нов автомобил през 2023. Да, но кога?
Ако си изчакал сътресенията на старата година да минат, за да помислиш за нов автомобил те поздравяваме за търпението. 2022 г. накара всички да чакаме автомобили. Буквално. За жалост чакането ще продължи и през тази, но може да се каже, че има лъч надежда за стабилизиране на сектора. Оглеждайки световния пазар за употребявани автомобили се открояват ясно две тенденции. 1. В Съединените щати започват бавно да се понижават цените на употребяваните автомобили. Въпреки това, крайните суми остават завишени. Хубавото на тази новина е, че щом в САЩ има раздвижване на пазара, това неминуемо ще се прен
5 перфектни коледни подаръци за автолюбителите
Съвети
5 перфектни коледни подаръци за автолюбителите
Пазаруването за празниците е в разгара си, затова ще ти предложим няколко перфектни идеи за коледни подаръци, с които да зарадваш любителите на автомобилите. Знаем, че почитателите на коли са претенциозни относно нещата, свързани с автомобилите им и тяхната полза. Накрая се оказва, че задачата за избор на подарък за тях е сложен. AMIGO идва на помощ с някои идеи, които са и бюджетни.  ВидеоиграДигиталната реалност е все по-предпочитана заради неограничените си възможности. А за стотици това е не просто хоби, а начин на живот. Ако имаш приятел фен на колите и на игрите, то видеоигра симулираща
Как колата ни да харчи по-икономично?
Съвети
Как колата ни да харчи по-икономично?
Дълголетието на един автомобил се крие в малките детайли и редовната грижа за него. Но в днешните времена, един от важните въпроси, които си задаваме е как да спестим гориво и да караме по-икономично. Ще те изненадаме и ще ти споделим, че не е нужно много. Напротив. С малки действия, ще спестиш разход на гориво и в същото време ще удължиш живота на автомобила си. Ето кои са те:  Плавно ускорениеНачина на потегляне и включване в движението е много важно. Рязкото натискане на газта подава също толкова рязко и много гориво. Затова, когато обстановката го позволява, потегляй плавно. Ще забележиш,
Amigo logo
При покупка на регистриран автомобил в размер на 20 000 лв., при самоучастие на лизингополучателя - 4000 лв., лизингодателят ще участва в сделката с 16 000 лв. При финансиране за срок от 36 месеца, фиксираният лихвен процент е 41,16 %, годишният процент на разходите/ГПР/ е 49,89%, месечната вноска възлиза на 780,63лева. Общата сума, която ще заплати е 28 102,68 лв. включваща лизинговите вноски. Лизингополучателят дължи данък ПС, застраховка „Гражданска отговорност”, нотариална такса и местен данък както и такси описани в Тарифата за таксите и комисионните на „Амиго финанс” ЕООД.
GO
AMIGO LEASING all rights reserved.