Блог Как да подготвим автомобила за есента?

Как да подготвим автомобила за есента?

Съвети
Как да подготвим автомобила за есента?

Есента разстла мъгливата си пелена над нас, а с промяната на сезона идват и допълнителните грижи и подготовка на автомобила за сезона. 
За нас, като шофьори, следват месеци на още по-висока наблюдателност и внимание заради големия трафик, студеното и мрачно време. 
Разпитахме нашите специалисти и опитни шофьори за това как да се справим с промяната в условията навън и как да подготвим автомобила. 
Ето и какво ни казаха те: 

Провери маркучи и ремъци
Провери за течове и износване всички маркучи и ремъци на автомобила. Важно е маркучите около двигателя да нямат никакви пукнатини, защото при по-ниски градуси и влага може да се скъсат лесно. 
Специално прегледай и ангренажния ремък, който е от най-важните части в двигателя. 
Дори и при най-малко съмнение за пукнатини и износване на маркучите под капака, посети сервиз. 

Провери гумите
Виж отблизо грайфера и шарката на гумите, както и налягането на въздуха. 
Поддържай подходящо налягане в гумите, защото заради студеното време гумите бързо губят въздух. 
Грайферът на гумите при зимни условия по закон трябва да бъде минимум 4 мм., като след средата на октомври може да се замислиш и подготвиш за смяна на летните със зимни. 
Препоръчваме ти да не чакаш последния момент, за да ги смениш, защото тогава ще трябва да проявиш търпение заради огромните опашки пред центровете за смяна на гуми. 

Светлините са важни!
Дните през есенно-зимния сезон са значително по-къси, а мъглата е основна част от тези месеци. Затова светлините на автомобила трябва да работят перфектно, за да си спокоен при шофиране. Провери дали всичко е изправно в осветителните тела на колата ти. 

Работи ли парното? 
Провери дали си пуснал да духа топъл въздух вместо студен. 
Има няколко най-чести проблеми, които могат да объркат и повредят отоплението в колата - липсва достатъчно антифриз, радиаторът на парното не работи, термостатът е повреден, клапанът за контрол на „топло-студено“ не работи, въздуховодите са повредени. 
Сред задължителните неща за проверка са и чистите въздушни филтри, които са важно за здравето ти.

Имаш ли пукнатини в гумените уплътнения?
Ако гумените ти уплътнения имат пукнатини, това може да навреди на купето при дъжд, който да проникне вътре. В резултат могат да се появят петна в цялото купе и да замирише на влага.

Маслото
Маслото е кръвта на двигателя. Затова отдели време и се погрижи да провериш или при необходимост да смениш тази течност, за да може колата ти да работи без проблеми. Важно е да знаеш на какъв интервал твоя автомобил се нуждае от смяна на масло. Проверката за нивото му става лесно, чрез щеката под капака в близост до двигателя. За целта, колата трябва да е в покой и паркирана на равно, за да може да отчете правилно. 
Освен за нивото, следи и за неговия вид и качество. Гъстите масла са подходящи за лятото, редките за по-студено време.

Има ли живот в акумулатора?
Никой не обича да бърза за работа в студена есенна сутрин и акумулаторът му да е паднал. Ситуация, с която всеки се е сблъсквал поне веднъж в живота си. Ако гаранцията му изтича скоро, нека го тестват в сервиз, за да сте наясно и спокойни колко живот му остава. Може да го проверите и за започнала корозия. 

Сходни публикации
Как колата ни да харчи по-икономично?
Съвети
Как колата ни да харчи по-икономично?
Дълголетието на един автомобил се крие в малките детайли и редовната грижа за него. Но в днешните времена, един от важните въпроси, които си задаваме е как да спестим гориво и да караме по-икономично. Ще те изненадаме и ще ти споделим, че не е нужно много. Напротив. С малки действия, ще спестиш разход на гориво и в същото време ще удължиш живота на автомобила си. Ето кои са те:  Плавно ускорениеНачина на потегляне и включване в движението е много важно. Рязкото натискане на газта подава също толкова рязко и много гориво. Затова, когато обстановката го позволява, потегляй плавно. Ще забележиш,
Бързи трикове за увереност при покупка на употребявана кола!
Съвети
Бързи трикове за увереност при покупка на употребявана кола!
Искаш да смениш колата! Започваш да търсиш сред стотиците обяви. Откриваш подходяща, добре изглеждаща. С добри характеристики, пробег и общо състояние. Като нова! Отивайки на място, много често някои неща не ти вдъхват доверие и ставаш съмнителен. AMIGO ти предлага няколко бързи трикове, с които да провериш автомобила. И да добиеш увереност! 1. Изберете автомобилИзбери подходящия автомобил, който отговаря на твоите изисквания, характеристики и ценови диапазон. Поискай от продавача идентификационния номер на превозното средство (VIN), комбинация, която съдържа най-важната информация за колата.
Ето как да предпазиш колата си през лятото!
Съвети
Ето как да предпазиш колата си през лятото!
Лятото е изключително екстремен сезон за автомобилите. Сезон, който може да влоши работата му и да го увреди. Затова ти даваме няколко лесни препоръки, които може да вкараш в употреба, за да предпазиш колата си през летните месеци. Почисти под капакаПод капака може да е пълно с листа пух, мръсотия и какво ли още не. Изсъхвайки тези боклуци лесно могат да се запалят. Както и да влязат в радиатора или вентилатора, като по този начин ще влошат работата им.  Затова поне веднъж седмично отваряйте капака и почиствайте под него Провери гумитеСлънцето и каучукът в гумите не си взаимодействат добре
Amigo logo
При покупка на регистриран автомобил в размер на 20 000 лв., при самоучастие на лизингополучателя - 4000 лв., лизингодателят ще участва в сделката с 16 000 лв. При финансиране за срок от 36 месеца, фиксираният лихвен процент е 41,16 %, годишният процент на разходите/ГПР/ е 49,89%, месечната вноска възлиза на 780,63лева. Общата сума, която ще заплати е 28 102,68 лв. включваща лизинговите вноски. Лизингополучателят дължи данък ПС, застраховка „Гражданска отговорност”, нотариална такса и местен данък както и такси описани в Тарифата за таксите и комисионните на „Амиго финанс” ЕООД.
GO
AMIGO LEASING all rights reserved.