Блог Какви автомобили са подходящи за начинаещи шофьори?

Какви автомобили са подходящи за начинаещи шофьори?

Съвети

Ако току-що сте преминали изпита си по шофиране, ще искате достъпна, безопасна и евтина първа кола, така че ето нашия списък с най-добрите автомобили за нови шофьори. Преминаването на теста и шофирането по пътищата е вълнуващо, с истинско усещане за свобода, откриващо нови дестинации и приключения. Но има някои сурови реалности, с които ще се сблъскате, когато сте млади, неопитни и с ограничен бюджет.

Купуването на чисто нова кола като първа кола е лукс, който повечето нови шофьори нямат. Но ако сте спестили или имате късмета да получите помощ от родителите си, ще искате нещо, което не е твърде старо, с ново оборудване за безопасност. Лизингът от Amigo leasing на употребявана кола също е чудесен вариант.

Избрахме няколко автомобила, които ще бъдат идеални, за млад шофьор. Нашият избор се основава на комбинация от разумни и интересни характеристики, но най-важното е, че тези коли трябва да са евтини за застраховане, с малък данък, икономични и безопасни. Всички наши топ 6 първи автомобили за нови шофьори са удобни, стилни, добре оборудвани и имат достатъчно мощност и лекота на управление, за да бъдат приятни за шофиране. Ако искате да спестите пари за първа кола, вижте най-добрите предложения за употребявани автомобили, които предлагаме.

Най-добрите първи коли за нови шофьори:

Ford Fiesta

Ford Fiesta е малък автомобил, но въпреки това просторен, страхотен за шофиране и се предлага в голямо разнообразие от двигатели. Ето защо е толкова добра първа кола.

Вътре получавате умен дизайн, доминиран от информационно-развлекателна система с голям сензорен екран, която е точно в полезрението ви и лесна за използване. За максимална практичност бихме избрали модел с пет врати, който дава на вашите пътници по-добър комфорт. Най-хубавото във Fiesta е способността й да се държи добре по път със завой. Неговото кормилно управление се усеща стабилно и сигурно, докато колата се спуска в завоите дори да няма достатъчно сцепление на гумите.

Volkswagen Polo

Volkswagen Polo е страхотен първи автомобил за нови шофьори. Усеща се като малка кола, която въпреки, че изглежда обикновена отвън, се чувства превъзходно отвътре. Има много по-високо равнище на пасивна безопасност и по-зрели характеристики по отношение на комфорта.

Вътре е впечатляващо просторен. Получавате достатъчно място да се разтегнете отпред, но Polo също е впечатляващо широко и отзад. Мястото в интериора е достатъчно за удобно пътуване на четирима възрастни.

Комфортното возене и тихата кабина на Polo означават, че се чувства като голяма кола на магистралата, но малките му размери и светлинните контроли улесняват овладяването, ако сте шофьор за първи път. Изберете бензинов двигател с мощност 95 к.с. за перфектен баланс между икономия на гориво и ниски амортизационни разходи.

Seat Ibiza

SEAT Ibiza е механично идентичен с Volkswagen Polo, но Seat отличава своя автомобил, като му придава малко по-спортен характер. Доказателство за това е неговият по-остър стил и (много малко) по-спортно шофиране.

Отвътре не е толкова красив като Polo, но интериорът изглежда издръжлив, има много интуитивно подредени бутони. Seat Ibiza (2010г.) идва само с пет врати, така че вашите пътници имат чудесен достъп до задната седалка, а багажникът ще може да събере няколко по-големи куфара.

Бутоните за управление на светлините на Ibiza я правят лесна за шофиране първа кола и се предлага стандартно с автоматични аварийни спирачки, които трябва да ви осигурят допълнително спокойствие. Всички двигатели са страхотни в града.

По отношение на покупката SEAT Ibiza обикновено е по-евтин от VW Polo.

Peugeot 208

Peugeot 208 е най-свежо изглеждащият автомобил в този списък – той е симпатичен и естетически добре издържан.

Положението отвътре е интересно. Откъм дизайн 208 печели точки, тъй като изглежда ,,различен” и модерен – бутоните не са много на брой, дисплеят на информационно-развлекателната система има щедър размер и е удобно изнесен нагоре. На задните седалки има място за четирима възрастни, въпреки че задните врати са доста малки. С обема си от 285 литра багажникът също е доста голям за този размер на кола.

208 е много удобен както при ниски скорости за каране в града така и по магистралата. Базовите автомобили идват с бензинов двигател със 75 к.с., но ако можете да си позволите разходите и застраховката, струва си да надградите до модела с 99 к.с., който все още е икономичен, но много по-спокоен при висока скорост.

Renault Clio

Renault Clio е интелигентно изглеждащ първи автомобил с модерен интериор, багажник, който е по-голям от този на повечето конкуренти и има отлична гама от двигатели.

По отношение на производителността, Clio предлага гладко и меко возене. Двигателят на автомобила е достатъчно мощен, за да се справи със скорости по магистрала и стръмни наклони, като същевременно осигурява отлична горивна ефективност. Управлението на автомобила също е първокласно, което го прави лесен за маневриране в тесни пространства и по криволичещи пътища.

Друга страхотна характеристика на Renault Clio е неговата технология за безопасност. Автомобилът е оборудван с набор от разширени функции за безопасност, включително въздушни възглавници, електронен контрол на стабилността и камера за обратно виждане. Тези функции помагат за безопасността на вас и вашите пътници на пътя и ви дават допълнително спокойствие по време на шофиране.

Като цяло Renault Clio (2014г.) е чудесен избор за всеки, който търси стилен и практичен малък автомобил. Със своите отлични характеристики, горивна ефективност и функции за безопасност, този автомобил със сигурност ще отговори на нуждите на всеки начинаещ шофьор.

Fiat 500

Fiat 500 2009 е компактен и стилен автомобил, който предлага забавно и приятно шофиране. Тази кола е чудесен избор за всеки, който търси малък автомобил, който е едновременно практичен и стилен.

Една от забележителните характеристики на Fiat 500 (2009г.) е неговият уникален и емблематичен дизайн. Със заоблената си форма и ретро стил тази кола със сигурност ще привлече вниманието на пътя. Ретро темата продължава отвътре, където арматурното табло е доминирано от голям скоростомер точно зад волана, а високата позиция на седене ви дава добър изглед.

Fiat се чувства като у дома си в града, където е удобно да се кара. Малкият размер на автомобила също го прави лесен за маневриране в тесни пространства и паркиране на малки места. Друга страхотна характеристика на Fiat 500 (2009г.) е неговата горивна ефективност. Автомобилът е в състояние да постигне добър разход, което го прави чудесен избор за всеки, който иска да спести пари от разходи за гориво.

Избра ли вече първият си автомобил?

Спокойно, дори да не си избрал някое от нашите предложения ние отново ще ти помогнем в покупката на кола, може да кандидатстваш за лизинг на избран от теб автомобил тук.

Сходни публикации
5 тайни за по-приятно шофиране
Съвети
5 тайни за по-приятно шофиране
За някои шофирането е професия, за други е необходимост. А за вас може да е изкуство и удоволствие! Представяме ви нашите 5 малки автомобилни тайни, с които да „хакнете“ ежедневието зад волана. Важно е да отбележим ,че НЕ е нужно да сте автомобилен експерт за да се възползвате от тези съвети. Те са за всеки запален шофьор! 1. „ОСВЕЖЕТЕ“ ЧИСТАЧКИТЕ СЪС СПИРТ Чисти чистачки! Не е глезотия, това е от изключителна важност – иначе… сещате се за онези ивици и драскотини от прах по стъклото, нали?! Почистването на чистачките с малко етилов спирт върху микрофибърна кърпа е евтин, но ефективен начин
Как да спестиш пари за нова кола?
Съвети
Как да спестиш пари за нова кола?
Вълнението от притежанието на нова кола може да бъде огромно, но често се сблъскваме с реалността, че трябва да натрупаме достатъчно средства, за да си позволим тази покупка. Пътят към спестяване на пари за нов автомобил не трябва да бъде труден, ако следваш няколко ключови стъпки, които ще ти помогнат да превърнеш мечтата си в реалност. Определи реалистична сума Първата стъпка е да определиш колко точно може да струва автомобилът, който желаеш. Бъди реалист относно сумата, като съобразиш с твоите финансови възможности и нужди. Разгледай различни модели и марки, за да намериш най-добрата цен
По-лесна ли ще е покупката на автомобил през 2024 г.?
Съвети
По-лесна ли ще е покупката на автомобил през 2024 г.?
През последните години наблюдаваме значително увеличение на цените на употребяваните автомобили, което променя динамиката на пазара. За да се адаптираш спрямо пазара, трябва да си направил обстойна проверка и да знаеш с какви възможности разполагаш. В тази статия ще разгледаме как можеш да се адаптираш към нарастващите цени и какви са най-добрите практики при избора на употребяван автомобил в текущата икономическа среда. Πpoблeмът c внoca нa yпoтpeбявaни aвтoмoбили oт Зaпaднa Eвpoпa щe пpoдължи дa ce зaдълбoчaвa, според търговците. Една от основните пpичини зa тoвa ca пoлитиĸитe зa oпaзвaнe н
Amigo logo
При покупка на регистриран автомобил в размер на 20 000 лв., при самоучастие на лизингополучателя - 4000 лв., лизингодателят ще участва в сделката с 16 000 лв. При финансиране за срок от 36 месеца, фиксираният лихвен процент е 41,16 %, годишният процент на разходите/ГПР/ е 49,89%, месечната вноска възлиза на 780,63лева. Общата сума, която ще заплати е 28 102,68 лв. включваща лизинговите вноски. Лизингополучателят дължи данък ПС, застраховка „Гражданска отговорност”, нотариална такса и местен данък както и такси описани в Тарифата за таксите и комисионните на „Амиго финанс” ЕООД.
GO
AMIGO LEASING all rights reserved.