Блог Какви автомобили са подходящи за начинаещи шофьори?

Какви автомобили са подходящи за начинаещи шофьори?

Съвети

Ако току-що сте преминали изпита си по шофиране, ще искате достъпна, безопасна и евтина първа кола, така че ето нашия списък с най-добрите автомобили за нови шофьори. Преминаването на теста и шофирането по пътищата е вълнуващо, с истинско усещане за свобода, откриващо нови дестинации и приключения. Но има някои сурови реалности, с които ще се сблъскате, когато сте млади, неопитни и с ограничен бюджет.

Купуването на чисто нова кола като първа кола е лукс, който повечето нови шофьори нямат. Но ако сте спестили или имате късмета да получите помощ от родителите си, ще искате нещо, което не е твърде старо, с ново оборудване за безопасност. Лизингът от Amigo leasing на употребявана кола също е чудесен вариант.

Избрахме няколко автомобила, които ще бъдат идеални, за млад шофьор. Нашият избор се основава на комбинация от разумни и интересни характеристики, но най-важното е, че тези коли трябва да са евтини за застраховане, с малък данък, икономични и безопасни. Всички наши топ 6 първи автомобили за нови шофьори са удобни, стилни, добре оборудвани и имат достатъчно мощност и лекота на управление, за да бъдат приятни за шофиране. Ако искате да спестите пари за първа кола, вижте най-добрите предложения за употребявани автомобили, които предлагаме.

Най-добрите първи коли за нови шофьори:

Ford Fiesta

Ford Fiesta е малък автомобил, но въпреки това просторен, страхотен за шофиране и се предлага в голямо разнообразие от двигатели. Ето защо е толкова добра първа кола.

Вътре получавате умен дизайн, доминиран от информационно-развлекателна система с голям сензорен екран, която е точно в полезрението ви и лесна за използване. За максимална практичност бихме избрали модел с пет врати, който дава на вашите пътници по-добър комфорт. Най-хубавото във Fiesta е способността й да се държи добре по път със завой. Неговото кормилно управление се усеща стабилно и сигурно, докато колата се спуска в завоите дори да няма достатъчно сцепление на гумите.

Volkswagen Polo

Volkswagen Polo е страхотен първи автомобил за нови шофьори. Усеща се като малка кола, която въпреки, че изглежда обикновена отвън, се чувства превъзходно отвътре. Има много по-високо равнище на пасивна безопасност и по-зрели характеристики по отношение на комфорта.

Вътре е впечатляващо просторен. Получавате достатъчно място да се разтегнете отпред, но Polo също е впечатляващо широко и отзад. Мястото в интериора е достатъчно за удобно пътуване на четирима възрастни.

Комфортното возене и тихата кабина на Polo означават, че се чувства като голяма кола на магистралата, но малките му размери и светлинните контроли улесняват овладяването, ако сте шофьор за първи път. Изберете бензинов двигател с мощност 95 к.с. за перфектен баланс между икономия на гориво и ниски амортизационни разходи.

Seat Ibiza

SEAT Ibiza е механично идентичен с Volkswagen Polo, но Seat отличава своя автомобил, като му придава малко по-спортен характер. Доказателство за това е неговият по-остър стил и (много малко) по-спортно шофиране.

Отвътре не е толкова красив като Polo, но интериорът изглежда издръжлив, има много интуитивно подредени бутони. Seat Ibiza (2010г.) идва само с пет врати, така че вашите пътници имат чудесен достъп до задната седалка, а багажникът ще може да събере няколко по-големи куфара.

Бутоните за управление на светлините на Ibiza я правят лесна за шофиране първа кола и се предлага стандартно с автоматични аварийни спирачки, които трябва да ви осигурят допълнително спокойствие. Всички двигатели са страхотни в града.

По отношение на покупката SEAT Ibiza обикновено е по-евтин от VW Polo.

Peugeot 208

Peugeot 208 е най-свежо изглеждащият автомобил в този списък – той е симпатичен и естетически добре издържан.

Положението отвътре е интересно. Откъм дизайн 208 печели точки, тъй като изглежда ,,различен” и модерен – бутоните не са много на брой, дисплеят на информационно-развлекателната система има щедър размер и е удобно изнесен нагоре. На задните седалки има място за четирима възрастни, въпреки че задните врати са доста малки. С обема си от 285 литра багажникът също е доста голям за този размер на кола.

208 е много удобен както при ниски скорости за каране в града така и по магистралата. Базовите автомобили идват с бензинов двигател със 75 к.с., но ако можете да си позволите разходите и застраховката, струва си да надградите до модела с 99 к.с., който все още е икономичен, но много по-спокоен при висока скорост.

Renault Clio

Renault Clio е интелигентно изглеждащ първи автомобил с модерен интериор, багажник, който е по-голям от този на повечето конкуренти и има отлична гама от двигатели.

По отношение на производителността, Clio предлага гладко и меко возене. Двигателят на автомобила е достатъчно мощен, за да се справи със скорости по магистрала и стръмни наклони, като същевременно осигурява отлична горивна ефективност. Управлението на автомобила също е първокласно, което го прави лесен за маневриране в тесни пространства и по криволичещи пътища.

Друга страхотна характеристика на Renault Clio е неговата технология за безопасност. Автомобилът е оборудван с набор от разширени функции за безопасност, включително въздушни възглавници, електронен контрол на стабилността и камера за обратно виждане. Тези функции помагат за безопасността на вас и вашите пътници на пътя и ви дават допълнително спокойствие по време на шофиране.

Като цяло Renault Clio (2014г.) е чудесен избор за всеки, който търси стилен и практичен малък автомобил. Със своите отлични характеристики, горивна ефективност и функции за безопасност, този автомобил със сигурност ще отговори на нуждите на всеки начинаещ шофьор.

Fiat 500

Fiat 500 2009 е компактен и стилен автомобил, който предлага забавно и приятно шофиране. Тази кола е чудесен избор за всеки, който търси малък автомобил, който е едновременно практичен и стилен.

Една от забележителните характеристики на Fiat 500 (2009г.) е неговият уникален и емблематичен дизайн. Със заоблената си форма и ретро стил тази кола със сигурност ще привлече вниманието на пътя. Ретро темата продължава отвътре, където арматурното табло е доминирано от голям скоростомер точно зад волана, а високата позиция на седене ви дава добър изглед.

Fiat се чувства като у дома си в града, където е удобно да се кара. Малкият размер на автомобила също го прави лесен за маневриране в тесни пространства и паркиране на малки места. Друга страхотна характеристика на Fiat 500 (2009г.) е неговата горивна ефективност. Автомобилът е в състояние да постигне добър разход, което го прави чудесен избор за всеки, който иска да спести пари от разходи за гориво.

Избра ли вече първият си автомобил?

Спокойно, дори да не си избрал някое от нашите предложения ние отново ще ти помогнем в покупката на кола, може да кандидатстваш за лизинг на избран от теб автомобил тук.

Сходни публикации
Най-икономичните автомобили през последната година
Съвети
Най-икономичните автомобили през последната година
2022 г. бе година на много трудности и неизвестни в автомобилния сектор и производството. Същевременно обаче успя да пробие път към още повече иновации и засиленото налагане на изкуствения интелект в автомобилостроенето. Въпреки трусовете, автомобилната промишленост премина сериозна трансформация и успя да предложи автомобили от последно поколение, които са и икономични, благодарение на големите крачки към горивната ефективност. Ето кои са те: Mitsubishi Mirage Един от най-достъпните автомобили е Mitsubishi Mirage. Както Хечбекът Mirage, така и седанът Mirage G4 се задвижват от 1,2-литров тр
Нов автомобил през 2023. Да, но кога?
Съвети
Нов автомобил през 2023. Да, но кога?
Ако си изчакал сътресенията на старата година да минат, за да помислиш за нов автомобил те поздравяваме за търпението. 2022 г. накара всички да чакаме автомобили. Буквално. За жалост чакането ще продължи и през тази, но може да се каже, че има лъч надежда за стабилизиране на сектора. Оглеждайки световния пазар за употребявани автомобили се открояват ясно две тенденции. 1. В Съединените щати започват бавно да се понижават цените на употребяваните автомобили. Въпреки това, крайните суми остават завишени. Хубавото на тази новина е, че щом в САЩ има раздвижване на пазара, това неминуемо ще се прен
5 перфектни коледни подаръци за автолюбителите
Съвети
5 перфектни коледни подаръци за автолюбителите
Пазаруването за празниците е в разгара си, затова ще ти предложим няколко перфектни идеи за коледни подаръци, с които да зарадваш любителите на автомобилите. Знаем, че почитателите на коли са претенциозни относно нещата, свързани с автомобилите им и тяхната полза. Накрая се оказва, че задачата за избор на подарък за тях е сложен. AMIGO идва на помощ с някои идеи, които са и бюджетни.  ВидеоиграДигиталната реалност е все по-предпочитана заради неограничените си възможности. А за стотици това е не просто хоби, а начин на живот. Ако имаш приятел фен на колите и на игрите, то видеоигра симулираща
Amigo logo
При покупка на регистриран автомобил в размер на 20 000 лв., при самоучастие на лизингополучателя - 4000 лв., лизингодателят ще участва в сделката с 16 000 лв. При финансиране за срок от 36 месеца, фиксираният лихвен процент е 41,16 %, годишният процент на разходите/ГПР/ е 49,89%, месечната вноска възлиза на 780,63лева. Общата сума, която ще заплати е 28 102,68 лв. включваща лизинговите вноски. Лизингополучателят дължи данък ПС, застраховка „Гражданска отговорност”, нотариална такса и местен данък както и такси описани в Тарифата за таксите и комисионните на „Амиго финанс” ЕООД.
GO
AMIGO LEASING all rights reserved.