Блог СЪВЕТИ ОТ ОПИТА: 5 ВАЖНИ ВЪПРОСА ПРИ КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ЛИЗИНГ

СЪВЕТИ ОТ ОПИТА: 5 ВАЖНИ ВЪПРОСА ПРИ КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ЛИЗИНГ

Съвети
СЪВЕТИ ОТ ОПИТА: 5 ВАЖНИ ВЪПРОСА ПРИ КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ЛИЗИНГ

Разговаряхме с Елица Стефанова – Мениджър организационни процеси в Amigo Leasing.

Коя е Елица ?

Това е човекът, който няма да остави неотговорен въпрос и нерешен клиентски казус. Има дългогодишен опит като Мениджър Фронт офис в Евролийз Ауто и винаги е готова с присъщото за нея спокойствие да те изслуша и отговори на всеки твой въпрос.
Тя сподели с нас няколко важни неща, за които трябва да се информираш когато кандидатстваш за финансов лизинг. Първите въпроси при избор на автомобил задай на търговеца. Колкото по-добре се информираш за колата, която си избрал, толкова по-коректна оферта за лизинг ще получиш.

Елица ни посъветва  да попитаме:

 • Каква е цената на автомобила и включва ли ДДС?
 • Регистриран ли е автомобилът, коя е годината му на производство и кубатурата?
 • Има ли втори ключ?

Тази информация е необходима на лизинговата компания, за да ти предостави коректна оферта с включени всички съпътстващи разходи, а именно :

 • Такса регистрация КАТ;
 • Данъци;
 • Еко такса;
 • Нотариална такса.

Елица сподели още два важни въпроса при кандидатстване за лизинг:

 • Защо е хубаво автомобилът да има Каско?
 • Какви други такси е възможно да имам по време на лизинговия период?

При евентуално ПТП или кражба на автомобила, това ще доведе до допълнителни разходи. Наличието на Каско би спестило доста от тях. Така също може да намалиш размера на месечната си вноска.

Таксите, които могат да възникнат в периода на лизинговия договор обикновено са свързани с допълнителни услуги като:

 • Пълномощно за пътуване в чужбина;
 • Изгубено или откраднато свидетелство за регистрация;
 • Загубен или откраднат ключ;
 • Електронен фиш.

Получи отговор на всички твои въпроси ТУК или на телефон: 0700 35 009 

 

Сходни публикации
Как колата ни да харчи по-икономично?
Съвети
Как колата ни да харчи по-икономично?
Дълголетието на един автомобил се крие в малките детайли и редовната грижа за него. Но в днешните времена, един от важните въпроси, които си задаваме е как да спестим гориво и да караме по-икономично. Ще те изненадаме и ще ти споделим, че не е нужно много. Напротив. С малки действия, ще спестиш разход на гориво и в същото време ще удължиш живота на автомобила си. Ето кои са те:  Плавно ускорениеНачина на потегляне и включване в движението е много важно. Рязкото натискане на газта подава също толкова рязко и много гориво. Затова, когато обстановката го позволява, потегляй плавно. Ще забележиш,
Как да подготвим автомобила за есента?
Съвети
Как да подготвим автомобила за есента?
Есента разстла мъгливата си пелена над нас, а с промяната на сезона идват и допълнителните грижи и подготовка на автомобила за сезона. За нас, като шофьори, следват месеци на още по-висока наблюдателност и внимание заради големия трафик, студеното и мрачно време. Разпитахме нашите специалисти и опитни шофьори за това как да се справим с промяната в условията навън и как да подготвим автомобила. Ето и какво ни казаха те:  Провери маркучи и ремъциПровери за течове и износване всички маркучи и ремъци на автомобила. Важно е маркучите около двигателя да нямат никакви пукнатини, защото при по-ниски
Бързи трикове за увереност при покупка на употребявана кола!
Съвети
Бързи трикове за увереност при покупка на употребявана кола!
Искаш да смениш колата! Започваш да търсиш сред стотиците обяви. Откриваш подходяща, добре изглеждаща. С добри характеристики, пробег и общо състояние. Като нова! Отивайки на място, много често някои неща не ти вдъхват доверие и ставаш съмнителен. AMIGO ти предлага няколко бързи трикове, с които да провериш автомобила. И да добиеш увереност! 1. Изберете автомобилИзбери подходящия автомобил, който отговаря на твоите изисквания, характеристики и ценови диапазон. Поискай от продавача идентификационния номер на превозното средство (VIN), комбинация, която съдържа най-важната информация за колата.
Amigo logo
При покупка на регистриран автомобил в размер на 20 000 лв., при самоучастие на лизингополучателя - 4000 лв., лизингодателят ще участва в сделката с 16 000 лв. При финансиране за срок от 36 месеца, фиксираният лихвен процент е 41,16 %, годишният процент на разходите/ГПР/ е 49,89%, месечната вноска възлиза на 780,63лева. Общата сума, която ще заплати е 28 102,68 лв. включваща лизинговите вноски. Лизингополучателят дължи данък ПС, застраховка „Гражданска отговорност”, нотариална такса и местен данък както и такси описани в Тарифата за таксите и комисионните на „Амиго финанс” ЕООД.
GO
AMIGO LEASING all rights reserved.