Блог СЪВЕТИ ОТ ОПИТА: 5 ВАЖНИ ВЪПРОСА ПРИ КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ЛИЗИНГ

СЪВЕТИ ОТ ОПИТА: 5 ВАЖНИ ВЪПРОСА ПРИ КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ЛИЗИНГ

Съвети
СЪВЕТИ ОТ ОПИТА: 5 ВАЖНИ ВЪПРОСА ПРИ КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ЛИЗИНГ

Разговаряхме с Елица Стефанова – Мениджър организационни процеси в Amigo Leasing.

Коя е Елица ?

Това е човекът, който няма да остави неотговорен въпрос и нерешен клиентски казус. Има дългогодишен опит като Мениджър Фронт офис в Евролийз Ауто и винаги е готова с присъщото за нея спокойствие да те изслуша и отговори на всеки твой въпрос.
Тя сподели с нас няколко важни неща, за които трябва да се информираш когато кандидатстваш за финансов лизинг. Първите въпроси при избор на автомобил задай на търговеца. Колкото по-добре се информираш за колата, която си избрал, толкова по-коректна оферта за лизинг ще получиш.

Елица ни посъветва  да попитаме:

 • Каква е цената на автомобила и включва ли ДДС?
 • Регистриран ли е автомобилът, коя е годината му на производство и кубатурата?
 • Има ли втори ключ?

Тази информация е необходима на лизинговата компания, за да ти предостави коректна оферта с включени всички съпътстващи разходи, а именно :

 • Такса регистрация КАТ;
 • Данъци;
 • Еко такса;
 • Нотариална такса.

Елица сподели още два важни въпроса при кандидатстване за лизинг:

 • Защо е хубаво автомобилът да има Каско?
 • Какви други такси е възможно да имам по време на лизинговия период?

При евентуално ПТП или кражба на автомобила, това ще доведе до допълнителни разходи. Наличието на Каско би спестило доста от тях. Така също може да намалиш размера на месечната си вноска.

Таксите, които могат да възникнат в периода на лизинговия договор обикновено са свързани с допълнителни услуги като:

 • Пълномощно за пътуване в чужбина;
 • Изгубено или откраднато свидетелство за регистрация;
 • Загубен или откраднат ключ;
 • Електронен фиш.

Получи отговор на всички твои въпроси ТУК или на телефон: 0700 35 009 

 

Сходни публикации
Как да паркираш като професионалист
Съвети
Как да паркираш като професионалист
Паркирането е основно умение, което всеки шофьор трябва да овладее. Било то паралелно паркиране на тясна улица или избиране на подходящо място в претъпкан паркинг, правилното паркиране може да ти спести време, нерви и да предпази твоята кола от потенциални щети. В тази статия ще разгледаме някои от най-ефективните техники и съвети, които ще ти помогнат да паркираш като истински професионалист. Основни техники на паркиране: - Паркиране назад (успоредно паркиране): Този тип паркиране често се възприема като един от най-сложните за изпълнение. Ето как може да го усвоиш в няколко лесни стъпки:
5 тайни за по-приятно шофиране
Съвети
5 тайни за по-приятно шофиране
За някои шофирането е професия, за други е необходимост. А за вас може да е изкуство и удоволствие! Представяме ви нашите 5 малки автомобилни тайни, с които да „хакнете“ ежедневието зад волана. Важно е да отбележим ,че НЕ е нужно да сте автомобилен експерт за да се възползвате от тези съвети. Те са за всеки запален шофьор! 1. „ОСВЕЖЕТЕ“ ЧИСТАЧКИТЕ СЪС СПИРТ Чисти чистачки! Не е глезотия, това е от изключителна важност – иначе… сещате се за онези ивици и драскотини от прах по стъклото, нали?! Почистването на чистачките с малко етилов спирт върху микрофибърна кърпа е евтин, но ефективен начин
Как да спестиш пари за нова кола?
Съвети
Как да спестиш пари за нова кола?
Вълнението от притежанието на нова кола може да бъде огромно, но често се сблъскваме с реалността, че трябва да натрупаме достатъчно средства, за да си позволим тази покупка. Пътят към спестяване на пари за нов автомобил не трябва да бъде труден, ако следваш няколко ключови стъпки, които ще ти помогнат да превърнеш мечтата си в реалност. Определи реалистична сума Първата стъпка е да определиш колко точно може да струва автомобилът, който желаеш. Бъди реалист относно сумата, като съобразиш с твоите финансови възможности и нужди. Разгледай различни модели и марки, за да намериш най-добрата цен
Amigo logo
При покупка на регистриран автомобил в размер на 20 000 лв., при самоучастие на лизингополучателя - 4000 лв., лизингодателят ще участва в сделката с 16 000 лв. При финансиране за срок от 36 месеца, фиксираният лихвен процент е 41,16 %, годишният процент на разходите/ГПР/ е 49,89%, месечната вноска възлиза на 780,63лева. Общата сума, която ще заплати е 28 102,68 лв. включваща лизинговите вноски. Лизингополучателят дължи данък ПС, застраховка „Гражданска отговорност”, нотариална такса и местен данък както и такси описани в Тарифата за таксите и комисионните на „Амиго финанс” ЕООД.
GO
AMIGO LEASING all rights reserved.