Блог Застраховка към лизинга всичко, което трябва да знаеш

Застраховка към лизинга всичко, което трябва да знаеш

Съвети
Застраховка към лизинга всичко, което трябва да знаеш

Предстои ти да вземеш кола на лизинг? За първи път ти е? Ще имаш ли застраховка? Каква ще бъде тя?

Ако си задаваш всички тези въпроси, ние ще ти отговорим на тях, за да си възможно най-добре запознат със застарховката, когато взимаш кола на лизинг.

Застраховката "Гражданска отговорност" е важен компонент, който може да помогне за защитата както на твоят автомобил, така и на теб. Тя покрива всички щети или наранявания, които можеш да причиниш на друго лице или на неговото имущество, докато управляваш автомобила си. Със застраховката можеш да си сигурен, че ако бъдеш признат за виновен за произшествие, ще бъдеш финансово защитен срещу всички разходи, които могат да възникнат. 

Първото и най-важно нещо е да запомниш, че тази застраховка покрива и теб, и автомобила ти. И тук идва ключовият момент да се направи и разликата между Гражданска отговорност и Автокаско. Гражданска отговорност ще ти осигури финансова защита, която да покрие разходите за ремонт или замяна на увреденото имущество и медицинските разходи. В някои случаи застраховката може дори да покрие разходите за съдебен иск, ако другата страна реши да заведе такъв. Автокаското покрива щетите по собствения ти автомобил, а не по автомобила на другата страна.

Разбира се, всичко това може да варира много спрямо самия застраховател, на когото си решил да се спреш. Като съвет, можеш да се консултираш с няколко застрахователни компании и да избереш най-изгодната оферта за теб.

Увери се, че разбираш покритието, което предоставя полицата за застраховка "Гражданска отговорност", за да можеш да вземеш най-доброто решение, когато става въпрос за защита на теб и превозно ти средство.

Какво покрива застраховката ГО?

  1. Телесни повреди и смърт: Застраховката покрива медицински разходи, рехабилитация, и компенсации за болка и страдания, както и обезщетения при смърт.
  2. Материални щети: Това включва ремонти на повредени превозни средства, инфраструктура (като пътни знаци и бариери), както и всякакви други материални щети.

Какво не покрива застраховката ГО?

Застраховка ГО не покрива щетите на твоето собствено превозно средство или твоите собствени медицински разходи. За тези случаи е необходимо да сключиш допълнителни застраховки като „Каско“ и „Злополука на лицата в МПС“.

Как се определя цената на застраховката?

Цената на застраховката ГО зависи от няколко фактора:

  • Тип и мощност на превозното средство: Колкото по-мощен е автомобилът, толкова по-висока е премията.
  • Възраст и опит на водача: По-младите и неопитни шофьори обикновено плащат по-високи премии.
  • Местоположение: Шофьорите в големите градове, където рискът от ПТП е по-висок, могат да плащат повече.

Как се определя цената на застраховката?

Цената на застраховката ГО зависи от няколко фактора:

  • Тип и мощност на превозното средство: Колкото по-мощен е автомобилът, толкова по-висока е премията.
  • Възраст и опит на водача: По-младите и неопитни шофьори обикновено плащат по-високи премии.
  • Местоположение: Шофьорите в големите градове, където рискът от ПТП е по-висок, могат да плащат повече.
  • Бонус-малус система: Системата награждава шофьорите без нарушения със скидки и увеличава премиите за тези с множество ПТП-та.

С Amigo Leasing е изключително лесно да се сдобиеш с нов автомобил, дори и да не разполагаш с цялата сума за превозното средство.

Ако колата не е регистрирана, задължително трябва да направиш и застраховка “Гражданска отговорност“.

Ако вече е регистрирана, то тя най-вероятно има такава, но при закупуването на автомобила ще ти разкажем подробно за всичко, което те интересува или пък притеснява относно лизинга, застраховката или самата кола.

Посети сайтът на Amigo Leasing и разбери как да се сдобиеш със следващата ти кола.

Сходни публикации
Финансов или обратен лизинг
Съвети
Финансов или обратен лизинг
В днешната блог статия ще разкажем повече за разликата между финансов и обратен лизинг, предимствата и недостатъците на тези услуги. Ще започнем първо с това каква е разликата между финансов и обратен лизинг. Финансовият лизинг е вид договор, при който лизингодателят (лицензирана финансова институция или лизингова компания) предоставя на лизингополучателя (клиент) правото да използва даден актив (например автомобил, машини, оборудване) срещу периодични лизингови вноски за определен срок от време. В края на този срок, обикновено лизингополучателят има опция да придобие собствеността върху акт
Как да предпазим колата си в горещите дни?
Съвети
Как да предпазим колата си в горещите дни?
Достигането до рекордно високи температури това лято ни подтикна да напишем тази блог-статия, чиято цел е да предпази и теб, и твоя автомобил. Високите температури могат да причинят различни проблеми, включително прегряване на двигателя, износване на гумите и увреждане на интериора на автомобила. Ще ти дадем няколко съвета, които биха ти помогнали да запазиш твоят автомобил за по-дълго време в големите жеги. Паркиране на сянка Едно от най-важните неща, които можем да направим, е да паркираме колата си на сянка, а не на пряка слънчева светлина. Дълготрайното излагане на пряка слънчева с
Какво е ЦКР? Трябва ли ти когато кандидатстваш за лизинг?
Съвети
Какво е ЦКР? Трябва ли ти когато кандидатстваш за лизинг?
В света на личните финанси, Централният кредитен регистър (ЦКР) играе ключова роля при вземането на решения за отпускане на кредити и лизинги. Ако някога си се интересувал как банките и финансовите институции оценяват твоята кредитоспособност, тогава ЦКР е един от основните инструменти, които използват. В тази статия ще разгледаме какво точно представлява ЦКР, как влияе на твоята кредитна история и защо е важен при кандидатстването за лизинг. Какво е ЦКР? Централният кредитен регистър (ЦКР) е система, която събира, съхранява и предоставя информация за кредитната активност на физическите и юр
Amigo logo
При покупка на регистриран автомобил в размер на 20 000 лв., при самоучастие на лизингополучателя - 4000 лв., лизингодателят ще участва в сделката с 16 000 лв. При финансиране за срок от 36 месеца, фиксираният лихвен процент е 41,16 %, годишният процент на разходите/ГПР/ е 49,89%, месечната вноска възлиза на 780,63лева. Общата сума, която ще заплати е 28 102,68 лв. включваща лизинговите вноски. Лизингополучателят дължи данък ПС, застраховка „Гражданска отговорност”, нотариална такса и местен данък както и такси описани в Тарифата за таксите и комисионните на „Амиго финанс” ЕООД.
GO
AMIGO LEASING all rights reserved.